Connect with us

Microsoft: patch nincs, frissítés van

Dotkom

Microsoft: patch nincs, frissítés van

Nem maradnak telepítenivaló nélkül márciusban sem a Windows-felhasználók.

Amint arról pár napja beszámoltunk, márciusban elmarad a szokásos biztonsági frissítési procedúra. Ennek oka, hogy februárban igen nagy mennyiségben, közel egy tucatnyi update-et adott ki a szoftverfejlesztő vállalat, melyek kétharmada ráadásul kritikus minősítést kapott. Ezen felül a Microsoft azzal is indokolta döntését, hogy a márciusra betervezett javítások további teszteket igényelnek. „Néha a tesztelési eljárás és a szigorú minőségi elvárásaink miatt előfordulhat, hogy akad olyan hónap, amikor nem jelenik meg biztonsági frissítés, ahogyan ez most, márciusban is tapasztalható.” – mondta a vállalat egyik képviselője.

A patch-ek elmaradásáról egyébként a Microsoft Security Response Center Bulletin Notification szolgáltatást igénybe vevők e-mailben már értesülhettek, Bill Gates cége a hónap elején küldte ki az erre figyelmeztető elektronikus leveleket. Ennek a szolgáltatásnak a keretén belül teszi lehetővé a Microsoft, hogy a felhasználók egy héttel korábban értesülhessenek arról, mennyi és milyen szoftvereket érintő patch kerül kiadásra.

Habár újabb update-ek nem kerültek ki a vállalat webhelyére, a januárban bevezetett ingyenes féregeltávolító (Malicious Software Removal) eszköz azért felfrissült. A Microsoft idén most harmadszor adja ki ezt az alkalmazást, mely olyan kártékony programok, férgek, vírusok eltávolítására használható, mint a Beagle, a Sober, a Sobig, a Gaobot stb. Kicsit változtattak is a kezelői felületén, mely például a letöltési fázis mutató csíkot érintette.

Visszatérve a patch-ekre: a múlt havi frissítésáradat valószínűleg több rendszergazda számára is rémálomnak bizonyult; a nagy vállalati hálózatoknál nem elég csak feltelepíteni a kiadott update-eket, hanem azokat le is kell tesztelni, hogy együtt működnek-e a cég speciális alkalmazásaival. Számukra minden bizonnyal megkönnyebbülést jelent, hogy ez a folyamat ebben a hónapban elmarad.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom