Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: patch nincs, frissítés van

Dotkom

Microsoft: patch nincs, frissítés van

Nem maradnak telepítenivaló nélkül márciusban sem a Windows-felhasználók.

Amint arról pár napja beszámoltunk, márciusban elmarad a szokásos biztonsági frissítési procedúra. Ennek oka, hogy februárban igen nagy mennyiségben, közel egy tucatnyi update-et adott ki a szoftverfejlesztő vállalat, melyek kétharmada ráadásul kritikus minősítést kapott. Ezen felül a Microsoft azzal is indokolta döntését, hogy a márciusra betervezett javítások további teszteket igényelnek. „Néha a tesztelési eljárás és a szigorú minőségi elvárásaink miatt előfordulhat, hogy akad olyan hónap, amikor nem jelenik meg biztonsági frissítés, ahogyan ez most, márciusban is tapasztalható.” – mondta a vállalat egyik képviselője.

A patch-ek elmaradásáról egyébként a Microsoft Security Response Center Bulletin Notification szolgáltatást igénybe vevők e-mailben már értesülhettek, Bill Gates cége a hónap elején küldte ki az erre figyelmeztető elektronikus leveleket. Ennek a szolgáltatásnak a keretén belül teszi lehetővé a Microsoft, hogy a felhasználók egy héttel korábban értesülhessenek arról, mennyi és milyen szoftvereket érintő patch kerül kiadásra.

Habár újabb update-ek nem kerültek ki a vállalat webhelyére, a januárban bevezetett ingyenes féregeltávolító (Malicious Software Removal) eszköz azért felfrissült. A Microsoft idén most harmadszor adja ki ezt az alkalmazást, mely olyan kártékony programok, férgek, vírusok eltávolítására használható, mint a Beagle, a Sober, a Sobig, a Gaobot stb. Kicsit változtattak is a kezelői felületén, mely például a letöltési fázis mutató csíkot érintette.

Visszatérve a patch-ekre: a múlt havi frissítésáradat valószínűleg több rendszergazda számára is rémálomnak bizonyult; a nagy vállalati hálózatoknál nem elég csak feltelepíteni a kiadott update-eket, hanem azokat le is kell tesztelni, hogy együtt működnek-e a cég speciális alkalmazásaival. Számukra minden bizonnyal megkönnyebbülést jelent, hogy ez a folyamat ebben a hónapban elmarad.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés