Connect with us

technokrata

Filmnézés operációs rendszer nélkül – „meghízott” a Qosmio notebook

Dotkom

Filmnézés operációs rendszer nélkül – „meghízott” a Qosmio notebook

A Toshiba egyik egyedi irányvonalat képviselő hordozható számítógépe nagyobb kijelzővel igyekszik még több embert meghódítani.

Tavaly júliusban számoltunk be először a Toshiba azon fejlesztéséről, melynek révén Qosmio fantázianévre hallgató notebookján az operációs rendszer elindítása nélkül lehet televíziós adásokat nézni. A korábbi évek dinamikus fejlődése során már számos noteszgép-modell eljutott abba az állapotba, hogy DVD-zéshez nem igényli az operációs rendszer betöltését, de a távol-keleti gyártó bejelentéséig egyetlen egy sem volt képes ugyanezt tévézéssel együtt megvalósítani.

2004 során „csak” egy 15 colos képátlóval bíró LCD-vel felszerelt változat jelent meg a piacon, ám idén a távol-keleti gyártó felfrissítette a modellt. Legfontosabb változás, hogy a WXGA (1440×900 pixel) felbontásra képes, szélesképernyős kialakítású folyadékkristályos kijelző 17 colosra „hízott”. Ez alá egy 128 MB-nyi memóriával ellátott GeForce 6600-as videokártya dolgozik be. Processzora természetesen az újabb Pentium M lapka; kétféle közül lehet majd választani (az 1,86 GHz-es és az 1,73 GHz-es órajellel rendelkező chipek egyike kerülhet a Qosmoi G20-ba).

Alapkiépítettség esetén 512 MB-nyi operatív tárral rendelkezik az asztali számítógépeket is megszégyeníteni képes notebook (vagy inkább desknote). Winchesterének kapacitása 160 vagy 200 GB lehet, ez szintén szokatlanul nagy egy hordozható számítógép esetén – viszont így nem okoz problémát a televíziós adások rögzítése. Mindezek mellé még egy távirányító is jár, ezzel kívánja a gyártó fokozni a felhasználó kényelmét.

A Qosmio G20-as Japánban jelenik meg, ám arról, hogy ez mikor következik be, illetve, hogy mennyiért lehet majd hozzájutni, az nem derült ki a vállalat közleményéből.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle