Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SAS kiterjeszti vezető szerepét a hitelkockázat-kezelő szoftverek piacán

Dotkom

A SAS kiterjeszti vezető szerepét a hitelkockázat-kezelő szoftverek piacán

SAS Credit Risk Management: vezető nemzetközi pénzintézetek megoldása.

Világszerte több mint 20 bank és pénzügyi szolgáltató döntött úgy 2004-ben, hogy a SAS Credit Risk Management hitelkockázat-kezelő és a SAS Credit Scoring for Banking hitelminősítő megoldással biztosítja az új Basel II tőkemegfelelési egyezmény tőketartalékra és kockázatkezelésre vonatkozó követelményeit. A SAS, az üzleti intelligencia megoldások vezető szállítója a hitelkockázat-kezelő szoftverek terén is vezető szerepet kíván játszani.

A SAS hitelkockázat-kezelő megoldását többek között az Argenta Spaarbank, az AXA Bank, a Banif Banco, a BNbank, a Deltabank, az Erste Bank, a GMAC-RFC, a Handelsbanken Rahoitus, a HBOS, a Kookmin Bank, a National Australia Bank, a Samlink, a Sampo Bank és a SEB választotta.

A SAS a vállalati szintű kockázatkezelési megoldások egyik vezető szállítójaként nemzetközi befektetési és kockázatkezelési módszerekkel támogatja ügyfeleit a Basel II előírások kielégítésében mind regionális, mind helyi szinten. A pénzügyi intézmények számára a hitelkockázat egyrészt a Basel II szabályozás miatt égető probléma, másrészt azért, mert javítani kívánják üzleti gyakorlatukat a hitelkockázatok kezelése terén. A szervezetek felismerték, hogy a SAS Credit Risk Management megoldás lehetővé teszi a Basel II szerinti szabályozás teljesítését, sőt annál többet is.

A GartnerG2 hitelkockázatról szóló legutóbbi esettanulmánya szerint „Az egy-egy területre megoldást nyújtó gyártók helyett az intézmények méretüktől függetlenül integrált, egymással együttműködő kockázatkezelési komponenseket és eszközöket nyújtó megoldásokat keresnek. A következetes kockázatkezelési gyakorlat elengedhetetlen feltétele, hogy a vállalati architektúra egésze – az adatbázistól a köztesszoftvereken át a pénzügyi alkalmazásokig – ismételten felhasználható és szabványos legyen.” (Forrás: Lloyds TSB Tackles Credit Risk Within an Enterprise Risk Strategy; a GartnerG2 esettanulmánya; szerző: Doug McKibben; 2004. november)

„Ügyfeleink rövid távú compliance feladataikat a hosszú távú üzleti és technológiai stratégiáik veszélyeztetése nélkül kívánják megoldani.” – jelentette ki Peyman Mestchian, a SAS EMEA kockázatkezelési igazgatója. „Az intézmények felülvizsgálják meglévő rendszereiket és integrált megközelítést keresnek. Azáltal, hogy a SAS képes összekapcsolni a szabályozást a kockázatkezeléssel, jelentős előnyt biztosít az intézmények számára a kockázatkezelés területén.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés