Connect with us

technokrata

Linux-alapú IBM egészségügyi informatikai rendszer Spanyolországban

Dotkom

Linux-alapú IBM egészségügyi informatikai rendszer Spanyolországban

70-80%-os kihasználtság és a menedzsment-költségek csökkenése.

Az IBM négy éves projektet zárt le Spanyolország Extremadura tartományában, melynek eredményeként létrejött Spanyolország legnagyobb, Linux-alapú informatikai rendszere.

A projekt célja a meglévő egészségügyi eljárások újratervezése és a szétszórt információs rendszerek integrációja, mely lehetővé teszi az egészségügyi szakemberek számára, hogy az állampolgárok részére jobb minőségű egészségügyi szolgáltatásokat nyújtsanak.

A nagymértékben integrált informatikai rendszer körülbelül 14.000 szakember számára biztosít hozzáférést a hét minden napján, a nap 24 órájában, bármelyik egészségügyi szakterületről származó információhoz, miközben garantálja a nagyfokú hozzáférhetőséget, az emelt minőségű szolgáltatásokat és a betegek adatainak biztonságát. További célja, hogy kiküszöbölje a papírmunkát, mint a munkafolyamatok alapvető elemét.

A projekt műszaki infrastruktúrája 28 IBM xSeries és 6 p5-570 szervert tartalmaz, melyek a legújabb generációjú 64-bites IBM-technológiával, a POWER5-tel rendelkeznek. Emellett Virtualization Engine technológiával és szimultán többszálú (SMT – Simultaneous Multithreading) kapacitással is rendelkeznek, melyek az IBM vállalati szerverek (mainframe-ek) tipikus jellemzői. A végfelhasználó számára ezek a jellemzők nagyobb teljesítményt jelentenek közel 70-80%-os kihasználtság és a menedzsment-költségek csökkenése mellett. Az összes szerver Linux operációs rendszerrel fut.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle