Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Avaya nyerte a nagyberuházást: IP Telefonok a washingtoni államigazgatásban

Dotkom

Az Avaya nyerte a nagyberuházást: IP Telefonok a washingtoni államigazgatásban

Az Avaya Washington D.C.-ben 30.000 kormányzati dolgozó részére biztosít kommunikációs hálózatot. A beruházás előreláthatóan évi 10 millió USD költséget takarít meg a közigazgatás számára.

Washington, az Egyesült Államok szövetségi fővárosa az Avaya Inc.-t választotta új, konvergens kommunikációs megoldásának kiépítésére, amely 30.000 kormányzati dolgozó részére biztosítja majd a hálózatos hangkommunikációt. A hanghálózat a DC-Net kezdeményezés részeként (ez egy kormányzati tulajdonú, optikai kábelekből felépülő telekommunikációs rendszer) várhatóan több mint évi 10 millió USD megtakarítást jelent a városnak amellett, hogy növeli a kapcsolat megbízhatóságát és megkönnyíti a vészhelyzetek kezelését.

Az installációt követően a hálózat több mint 60 állami szerv és mintegy 360 helyszín között biztosítja a kapcsolatot, jelentősen csökkentve a helyszíneken dolgozók által eddig generált távközlési költségeket. A város korábbi beruházásai, így a több ezer ISDN telefon továbbra is használható marad, mivel az Avaya megoldása számos kommunikációs protokollt támogat, így az ISDN-t is. A fejlesztés a DC-Netre is visszahat, mert azt eredendően is – többek között – épp az ilyen lehetőségek kiaknázására hozták létre. A megoldás nemcsak, hogy költséghatékony, de kapacitása is jóval nagyobb, magasabb a funkcionalitása, sokkal több szolgáltatással rendelkezik, és rugalmasabb, mint a hagyományos kapcsolat. Erre példa, hogy a város használhat hagyományos TDM hangkapcsolatot, vagy IP telefóniát is, tehát a meglévő infrastruktúrát integrálták az új rendszerbe, nem pedig lecserélték azt.

Az új, DC-Netre épülő hanghálózat „lelke” az Avaya Communication Manager IP telefónia szoftver. A program több száz szolgáltatást támogat, az “Extension to Cellular” szolgáltatás lehetővé teszi a mobil DC-Net felhasználók elérését bárhol, bármikor, egyetlen telefonszámot használva. A szoftver biztosítja a konvergens adat- és hangplatformot az asztali IP készülékek és vezeték nélküli megoldások között, továbbá az IP Softphone alkalmazás számára, amely számítástechnikai végberendezésekről (laptop-ról, PC-ről, vagy PDA-ról) teszi lehetővé a telefónia szolgáltatások elérését. Az Avaya Communication Manager ráadásul megfelel a “Section 508” előírásoknak, tehát támogatja azon eszközöket, amelyeket a halláskárosult emberek használhatnak, illetve hangos használati (speech-access) lehetőséget nyújt a látássérült emberek számára.

A beruházás technikai megvalósításához a város négy, magas megbízhatóságú Avaya Média Szerver komplexumot vásárol, amely hosztolja, illetve elosztja a Communication Manager szoftvert a felhasználók részére. A rendszer katasztrófatűrő és redundáns, ezért az egyes egységek földrajzilag több helyen elosztva működnek, biztosítva a DC-Net hanghálózat használatát abban az esetben is, ha az egyes helyszínek vagy szerverek kiesnek. Természetesen minden szerver szünetmentes tápellátással, standby generátorral és magas kapacitású klíma berendezéssel biztosított. A vészhelyzeti események kezelését kívülről a város Avaya Mobil Kommunikációs Hálózata támogatja, amely egy független, teljesen integrált rendszer, ami a hang- és adathálózat gyors helyreállítására szolgál.

A hálózat támogatja a vezetékes és vezeték nélküli LAN-t és a VPN technológiát. Eredményeképpen elérhetővé válnak olyan biztonságos, gyors e-mail- és adatalkalmazások, mint az üzenetkezelés, konferencia és egyéb Communication Manager szolgáltatások. A megoldás installációját a DC-Net rendszerre az Avaya Global Services szakemberei, több mint 7.000 specialista, a vállalati kommunikáció tervezésében, telepítésében, védelmében, karbantartásában és menedzsmentjében szerzett tapasztalatokkal támogatják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés