Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec védelem a kémszoftverek és a botok ellen

Dotkom

Symantec védelem a kémszoftverek és a botok ellen

A Symantec behatolás-elhárító berendezései újabb védelmi réteggel bővítik az átfogó, többrétegű védelmi stratégiát.

A Symantec Network Security 7100 termékcsalád behatolás-elhárító berendezései kibővített védelmet nyújtanak a kémszoftverek és a robotok ellen. A szervezetek ezzel a megnövelt védelemmel a hálózat szintjén el tudnak zárkózni ezek elől a veszélyforrások elől, és ezzel meg tudják védeni az asztali gépeket attól, hogy rajtuk keresztül magánjellegű és titkos információ kerülhessen ki a vállalattól.

A Symantec Network Security 7100 termékcsalád a kém- és reklámszoftverek keltette, a fertőző gépekről eredő és az adatgyűjtő szerverekre irányuló kommunikációt észleli és akadályozza meg. Ezzel meggátolja a titkos információnak a vállalati környezetből történő kijuttatását. A Symantec Network Security 7100 termékcsalád emellett azt az álcázott kommunikációs módszert is észleli és gátolja, amelyet a robotok a jelszavak kijuttatására és az érzékeny adatok ellopására használnak, illetve amellyel valamely hálózat ellen irányuló, szolgáltatást lehetetlenné tevő (DoS) támadás kiváltására késztethetők. Ezzel a bővítéssel a rendszergazdák képesek lesznek pontosan megállapítani, hogy melyik rendszer fertőzött kémszoftverrel vagy robottal, és ezeket a rendszereket ki is tudják iktatni a hálózatból. Ez elősegíti a fertőzött rendszerek megtisztítását.

A kémszoftverek a billentyűleütések naplózásával, a képernyőkép elmentésével, valamint a levelezés és a közvetlen üzenetekben folytatott csevegés megfigyelésével bizalmas információt gyűjtenek. A begyűjtött információt a kémprogramok (például a Gator, a Hotbar vagy a Cydoor) különféle módon, gyakran anyagi előnyért továbbítják külső felek részére. Mivel a kémszoftverek azelőtt gyűjtik be a kényes információt, mielőtt az a továbbításhoz titkosításra kerülne, az információ az óvintézkedéseket kikerülve, olvasható formában jut ki.

A „botok” (robotok), például a Gaobot, a Spybot vagy az RxBot olyan programok, amelyeket titokban telepítettek a megcélzott rendszerre, és amelyek lehetővé teszik, hogy távolról számtalan céllal, jogtalanul vezéreljék a számítógépet. A támadók gyakran a botok által felügyelt rendszerek nagy csoportjait (más néven a bothálózatokat) tartják kézben, és ezeket sebezhető rendszerek felkutatására, majd azokkal a támadások sebességének és nagyságának megnövelésére használják. A bothálózatok kivételes problémát jelentenek a szervezetek számára, mivel újabb kihasználási lehetőségekkel, távolról frissíthetők. Ezzel a támadók le tudják körözni a sérülékeny rendszerek kijavításán ténykedő szervezeteket.

A Symantec Network Security 7100 termékcsalád kémszoftver- és robotellenes védelme a Symantec LiveUpdate-en keresztül a meglevő ügyfelek számára a termékkarbantartás keretében ingyen elérhető. Az új kémszoftverek és robotok jelentette veszély felbukkanásakor a Symantec a világ élenjáró kutató és reagáló szervezete által készített, megelőző jellegű védelmi frissítésekkel szándékozik ellátni ügyfeleit.

A Symantec Network Security 7100 termékcsalád időazonos módon, megelőző jelleggel védi a vállalat létfontosságú javait a hálózati behatolások ellen. Az újszerű, behatolást csökkentő, egyesített hálózati modul – Intrusion Mitigation Unified Network Engine (IMUNE) – többféle észlelési módszer kombinálásával pontosan azonosítja az ismert és ismeretlen („nulladik napi”), valamint a szolgáltatást lehetetlenné tevő (DoS) támadásokat. A LiveUpdate eljárás a folyamatosan fejlődő veszélyekkel való szembeszállás érdekében önműködően frissíti a védelmi szabályokat. A nagymértékben skálázható berendezések az akár nyolc hálózati szegmensen 50 Mb/s és 2 Gb/s közötti egyesített sávszélesség használatának lehetővé tételével széles körű telepítési igénynek tudnak megfelelni.

A Symantec Network Security 7100 termékcsalád a hálózat további védelmi rétegét képezi. A felhasználói szint átfogó védelmére szolgáló Symantec Client Security és Symantec AntiVirus Corporate Edition önműködően észleli és távolítja el a kémszoftvereket, valamint beépített javítóeszközeivel helyrehozza az ilyen veszélyforrások okozta károkat (lásd a ma kiadott „A Symantec vállalati szintű, kémszoftver elleni megoldásokat jelent be” című sajtóközleményt).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés