Connect with us

technokrata

Újabb GVOP pályázatokat ír ki a GKM

Dotkom

Újabb GVOP pályázatokat ír ki a GKM

A 2005. évre tervezett keretösszeg 4,7 milliárd forint.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatóság (GVOP IH) (a 2005. február 15-én megjelentetett 16 pályázat után) 2 újabb pályázatot hirdet meg 2005. március 7-én összesen 6 milliárd forint értékben.

1. Először kerül kiírásra a GVOP-2005-4.4.2.-es pályázat (Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítésének támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein). A pályázat célja a szélessávú Internet-ellátottság növelése azokon a kisebb, jelenleg még kevésbé ellátott és üzletileg kevésbé vonzó településeken, ahol a szélessávú szolgáltatás nyújtásához szükséges infrastruktúra állami támogatás hiányában csak később, vagy egyáltalán nem épülne ki. 2004-ben ilyen célra kis – és középvállalkozások pályázhattak, most ez a lehetőség bővül ki önkormányzatok számára.

• A 2005. évre tervezett keretösszeg 4,7 milliárd forint.
• A kiírásra pályázatot nyújthatnak be települési önkormányzatok, valamint a települési önkormányzatok önkéntes és jogi személyiséggel rendelkező társulásai.
• A benyújtás folyamatos, kezdete 2005. április 4-e, lejárata 2005. december 31-e.

2. Ismét kiírásra kerül a GVOP-2005-3.3.2.-es pályázata (Új kutatói munkahelyek létrehozásához kötődő vállalati kutatási infrastruktúra fejlesztése). A támogatás célja új K+F munkahelyek létrehozásához kötődő vállalati kutatási infrastruktúra fejlesztése a vállalati kutatóhelyek számának és minőségének növelésével, továbbá vállalati K+F munkahelyekhez szükséges műszer, informatikai eszköz, szoftver, valamint a kutatási célra használt gép beszerzésének támogatása.

• A 2005. évre tervezett keretösszeg 1,3 milliárd forint.
• Jogosultak pályázni a K+F munkahelyteremtő projektet megvalósító, belföldi székhelyű, jogi személyiségű vagy jogi személyiség nélküli már legalább egy éve működő vállalkozások.
• A pályázat benyújtási határideje 2005. május 27.

Ez a pályázat 2004-ben sikeres volt, eddig 8 pályázó nyert támogatást 567,89 millió forint értékben, amely által több mint 2 milliárd forintnyi beruházás valósulhat meg.

A pályázati dokumentációk 2005. március 7-től letölthetőek a GKM honlapjáról, ezen kívül a GVOP-2005-3.3.2. esetében a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal honlapjáról, míg a GVOP-2005-4.4.2. esetében az IT Információs Társadalom Kht. honlapjáról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle