Connect with us

technokrata

Elmarad a márciusi Windows patch-elés

Dotkom

Elmarad a márciusi Windows patch-elés

Több mint egy éve nem volt példa arra, hogy a redmondi szoftverfejlesztő kihagyjon egy hónapot alkalmazásainak, operációs rendszereinek frissítésében.

Ismeretes, hogy a Microsoft minden hónap második keddjén adja ki a korábbi, hasonló esemény óta elkészült javításait szoftvereihez. Ez a trend lassan másfél éve így zajlik már, s eddig csak egyszer akadt példa arra, hogy a redmondi szoftverfejlesztő kihagyott volna egy alkalmat: még 2003 végén, nem sokkal a projekt indulása után. Az idei év márciusa azonban ismét (biztonsági) patch-mentes hónap lesz.

Aki figyelemmel szokta követni a redmondi frissítéseket, annak talán nem is meglepő, hogy nyolcadikán nem érkezik frissítéscsomag: februárban ugyanis igen nagy mennyiségben, közel egy tucatnyi update-et adott ki a vállalat, melyek kétharmada ráadásul kritikus minősítést kapott. A patch-ek elmaradásáról egyébként a Microsoft Security Response Center Bulletin Notification szolgáltatást igénybe vevők e-mailben már értesülhettek, Bill Gates cége a múlt hét végén küldte ki az erre figyelmeztető elektronikus leveleket. Ennek a szolgáltatásnak a keretén belül teszi lehetővé a Microsoft, hogy a felhasználók egy héttel korábban értesülhessenek arról, mennyi és milyen szoftvereket érintő patch kerül kiadásra.

A múlt havi frissítésáradat valószínűleg több rendszergazda számára is rémálomnak bizonyult; a nagy vállalati hálózatoknál nem elég csak feltelepíteni a kiadott update-eket, hanem azokat le is kell tesztelni, hogy együtt működnek-e a cég speciális alkalmazásaival. Számukra minden bizonnyal megkönnyebbülést jelent, hogy ez a folyamat ebben a hónapban elmarad.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle