Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia az EDGE hálózat és 3G kapcsolástechnikai hálózat kiépítéséről szóló megállapodást írt alá a

Dotkom

A Nokia az EDGE hálózat és 3G kapcsolástechnikai hálózat kiépítéséről szóló megállapodást írt alá a

A Nokia EDGE hálózattá bővíti a Pannon GSM budapesti hálózatát és az egész ország területére biztosítja a 3G kapcsolástechnikai hálózatot.

A Nokia és a Pannon GSM a Pannon GSM hálózatának fejlesztéséről és bővítéséről írt alá megállapodást, melynek eredményeképpen Budapesten és környékén működni fog az EDGE szolgáltatás. A megállapodás részeként a Nokia szállítja az országos szolgáltatáshoz szükséges WCDMA 3G áramkörkapcsolt kapcsolástechnikai hálózatot is. A Nokia kulcsrakész hálózattelepítést biztosít egy sor egyéb szolgáltatás mellett.

A már létező szerződés bővítéseként a Nokia a hálózati berendezések teljes skáláját szállítja annak érdekében, hogy a Pannon GSM hálózata képes legyen EDGE szolgáltatásra Budapesten és a 3G-hez hasonló, valamint jobb minőségű 2G szolgáltatásokat nyújtson a magyar fővárosban élő előfizetők számára. A szállítások már megkezdődtek, az EDGE alapú szélessávú vezetéknélküli szolgáltatások a közelmúltban indultak meg Magyarországon.

A Nokia az EDGE és a 3G kapcsolástechnikai hálózati rendszerek mellett a szállítási és karbantartási szolgáltatások egész sorát biztosítja, többek között kulcsrakész hálózattelepítést, hálózati működés ellenőrzést és ügyfélszolgáltatást is nyújt, hogy a Pannon GSM maximalizálhassa működési hatékonyságát. A szolgáltatást a Nokia NetAct révén biztosítják, amely az egyetlen, minden szolgáltatást tartalmazó, több szállító termékét és több technológiát támogató, egyetlen platformon futó rendszer.

„A Nokia EDGE rádió hálózata és 3G áramkörkapcsolt kapcsolástechnikai hálózat megoldása a legjobb választás a Pannon GSM számára ahhoz, hogy nagy sebességű adatszolgáltatásokat biztosítson Budapesten és környékén. Ügyfeleinkhez így zökkenőmentesen jut el az új technológia, amelyen megismerkedhetnek a 3G szolgáltatásokkal.” – mondta OVE Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója. „2004-ben a Pannon GSM megduplázta előfizetőinek számát az üzleti szegmensben. Úgy látjuk, hogy az EDGE és 3G technológián alapuló alkalmazások ideálisak ezen üzleti csoport számára. Ezt a réteget céloztuk meg a most februárban indított szélessávú szolgáltatásainkkal, és az év folyamán további szolgáltatások bevezetését tervezzük a lakosság számára.”

„Őszintén örülünk, hogy folytathatjuk a közös munkát Pannon GSM-mel, és hozzájárulhatunk a vállalat folyamatos magyarországi sikeréhez.” – mondta Finn Erik Hermansen, a Nokia Netwoks üzletágának vezetője. „Az EDGE technológia kiegészíti a WCDMA 3G-t, és segítségével a Pannon GSM előfizetői nagy sebességű mobil adattovábbításhoz juthatnak Budapesten és a környező településeken”.

2003 májusában a Nokia és a Pannon GSM bonyolította le az első, szolgáltató által kezdeményezett, nyilvános, élő EDGE hívást Európában. A Nokia 1993 óta a Pannon GSM hálózatának szállítója.

A Nokia 15 éves tapasztalatra támaszkodik a hálózatok telepítése és működtetése terén, és széleskörű rutinra tett szert a szolgáltatóknak készült mobil szolgáltatások telepítésében. A Nokia világszerte több mint 20 szolgáltató hálózatát üzemelteti, emellett 22 ország 27 szolgáltatójának adott át kulcsrakész hálózatot. A Nokia NetAct rendszert a vállalat több mint 300 ügyfele vásárolta meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés