Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komoly hiba a Realplayerben

Dotkom

Komoly hiba a Realplayerben

Már letölthető a javítás arra a sebezhetőségre, melyet a Realnetworks lejátszószoftverében fedeztek fel.

Annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a program korábbi változataiban megtalálható puffertúlcsordulásos sérülékenység kihasználása, a Realnetworks a héten kiadta a Realplayert javító patch-eit. Ezt az alkalmazást használók számára érdemes beszerezni és feltelepíteni, amennyiben ugyanis védtelen marad a rendszer, akkor a támadó tetszőleges kódot futtathat a célpont számítógépen. Ehhez pedig nincs másra szüksége, csak arra, hogy rávegye az internetezőt egy ártó szándékkal létrehozott WAV vagy SMIL állomány megnyitására.

A Realnetworks frissítéseit nem csak a Windows-os felhasználók számára adta ki. A redmondi szoftverfejlesztő operációs rendszerén futó Realplayer, Realplayer Enterprise és Realone player mellett a Mac-es Realplayerek is sebezhetőek, ahogyan a Linux alatt futó Realplayer 10 és a Helix Player is. A dán, IT-biztonsággal foglalkozó Secunia magasan kritikusnak minősítette a sebezhetőséget.

Legutóbb tavaly októberben derült ki a lejátszóprogramokról, hogy áldozatul eshetnek hasonló támadásoknak. 2004 őszén nyilvánosságra jutott, hogy online támadók olyan filmes állományokat hozhatnak létre, mellyel lehetőségük nyílik az áldozat számítógépén kódot futtatni – mindezt a Realnetworks szoftvereinek gyengeségéből fakadóan tehették meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés