Connect with us

technokrata

Ágazati összefogás a nemzetközi pénzpiac áttekinthető és szabályozott működésének helyreállítására

Dotkom

Ágazati összefogás a nemzetközi pénzpiac áttekinthető és szabályozott működésének helyreállítására

A londoni tőzsde, a Z/Yen és a Sun Microsystems automatikus megoldásokkal kívánja biztosítani a pénzügyi szolgáltatók előírásos működését.

A London Stock Exchange, a Z/Yen Limited és a Sun Microsystems bejelentette, hogy ágazati összefogással helyre kívánják állítani a világ pénzpiacainak áttekinthető és szabályozott működését. A három vállalat nagy pénzügyi cégekkel együttműködve törekszik orvosolni a növekvő hiányosságokat az értékpapírpiacok törvényi szabályozás szerinti működésében.

Az együttműködés célja a megbízások legjobb feltételek szerinti teljesítése (best execution): a piacfenntartó, folyamatos árjegyzésre vállalkozó piaci szereplők (market maker), valamint a brókerek/kereskedők kötelesek ügyfeleik ügyleteit az azok feladáskor elérhető legjobb ár mellett teljesíteni. A legjobb feltételek szerinti teljesítést jelenleg intenzíven vizsgálja mind az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdebizottsága, mind az M.I.F.D. A cégek véleménye szerint az ágazati kezdeményezés jelentősen egyszerűsítené a legjobb feltételek szerinti teljesítésre vonatkozó előírás betartását, és segítené a törvényi szabályozás szerinti működést.

„A London Stock Exchange Európa legnagyobb tőzsdéje és a világ legnemzetközibb pénzpiaca. A brókerek a mi Execution Quality szolgáltatásunkkal értékelik és hasonlítják össze az Egyesült Királyság piacán végzett ügyleteik teljesítési színvonalát. Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk ebben a kutatási projektben, mivel folyamatosan dolgozunk azon, hogy segítsük ügyfeleinket a szabályozásnak való megfelelésben.” – jelentette ki Karen Young, a London Stock Exchange informatikai szolgáltatásainak üzletfejlesztési vezetője.

A vállalatok egy olyan korszerű új rendszert fognak tesztelni, amely meghatározza, hogy az időpontot, a volument, a piaci feltételeket és az ügyletkötések szokásos jellemzőit figyelembe véve elfogadható-e az ügyletek teljesítési ára. Ebben az új rendszerben minden nem elfogadható díjú ügylet („anomália”) azonnal átadható vizsgálatra a felügyeleti szerveknek.

A közös projekt a londoni tőzsde tagjai közül az együttműködésre önkéntesen jelentkező vásárló és eladó cégeinek ügyleteire fog kiterjedni. A szimulációhoz a platformot a Sun technológiái – a Sun AMD Opteron processzorokat használó szerverein futó Solaris 10 operációs rendszer és a Sun Java Enterprise Systems – fogják biztosítani, amelyeken a Z/Yen PropheZy alapú DAPR dinamikus anomáliafigyelő rendszere fog futni. A kutatás lehetséges eredménye egy újfajta mesterséges intelligencia, amely pontosan méri a legjobb feltételek szerinti teljesítést.

„A Sun hagyományosan meghatározó szerepet játszik a pénzpiacok innovációjának terén” – fejtette ki Donna Rubin, a Sun Microsystems pénzügyi szolgáltatásokért felelős főigazgatója. „A pénzügyi szféra vezető vállalataival fennálló együttműködésünket folytatva olyan megoldásokat kívánunk létrehozni, amelyek megoldást kínálnak a kulcsfontosságú problémákra, például a törvényi szabályozás szerinti működésre. Eklatáns az a tény, hogy a projekthez a platformot a Solaris 10 operációs rendszert futtató Sun AMD Opteron alapú szerverek biztosítják.”

A három vállalat meggyőződése, hogy a Sun rendszerei kiválóan alkalmasak a kifejlesztett megoldáshoz, és nincs szükség nagygépekre, mivel a Solaris 10 operációs rendszert futtató Sun szerverek gyorsan fel tudják dolgozni az elemzéshez szükséges bonyolult adatok óriási tömegét.

„Tudatában vagyunk annak, hogy a PropheZy díjnyertes rendszere alkalmazható erre a piaci területre, és örömünkre szolgál, hogy a londoni tőzsdével és a Sun szakértőivel együttműködve megépíthetjük ezt a próbarendszert.” – fejtette ki a Michael Mainelli, a Z/Yen Limited elnöke. „A legjobb feltételek szerinti teljesítés automatizálása egyértelműen csúcstechnológiát jelent. Ha ez a gyakorlati módszer bizonyítja megközelítésünk létjogosultságát, jó esély van arra, hogy a PropheZy alapú rendszereket más területeken is előnyösen lehet használni, például más kereskedelmi piacokon vagy a más piaci területeken végrehajtott ügyletek teljesítésének vizsgálatára.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle