Connect with us

technokrata

A HP 11. negyedéve vezet a globális szerverpiacon

Dotkom

A HP 11. negyedéve vezet a globális szerverpiacon

Az első hely az x86-os, x86-64-es és Itanium 2 szerverek eladott darabszám és árbevétel szerinti előretörésének, valamint a Windows, Linux és UNIX rendszerek 2004-ben is változatlan élvonalbeli pozíciójának köszönhető.

A HP immár tizenegyedik negyedéve őrzi eladott darabszám szerint számított első helyét a globális szerverpiacon – derül ki az IDC ma közzétett, 2004 negyedik negyedévére vonatkozó számaiból (Az IDC negyedéves jelentése a globális szerverpiacról, 2005. február).
A HP pozíciójában fontos szerepet játszott a HP ProLiant rendszerek népszerűsége a vállalat által tizenegyedik negyedéve uralt x86-os piacon. A vállalat eladott darabszám szerint 19,1 százalékkal, árbevétel szerint pedig 13,8 százalékkal javította eredményét az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A versenytársak rovására elért növekedés mellett a HP eladott darabszám alapján számított piacrészét is bővítette. A cég az x86-64-es platformok szegmensében első helyre került a szállítói rangsorban: eladott darabszám szerint 176,2 százalékkal, árbevétel szerint pedig 195,9 százalékkal múlta felül az előző negyedév adatait 2004 utolsó három hónapjában.

Az Intel Itanium 2 processzoros HP Integrity szervereknél a vállalat eladott darabszám szerint 61,6 százalékkal, árbevételt tekintve pedig 245,8 százalékkal jobb eredményről számolt be 2004 utolsó negyedévében, mint egy évvel korábban.

A három fő operációs rendszert (Windows, Linux és UNIX) futtató szerverek összevont értékesítéséből is megint a HP került ki győztesen. E téren eladott darabszám szerint 15,4 százalékos, árbevétel alapján pedig 19,9 százalékos javulást ért el az előző negyedévhez képest (IDC negyedéves jelentés a globális szerverpiacról, 2005. február). Az operációs rendszerek és az iparági szabványokra épülő platformok széles választékának biztosítása központi szerepet játszik a HP minden vállalati méretszegmenst megcélzó szerverstratégiájában.

Az elemzőcég jelentésének további fontos hírei:

  • 2004-ben mind árbevétel, mind pedig eladott darabszám szerint a HP vezetett az Intel Itanium 2 processzoros szerverek globális piacán. Az Integrity szerverek értékesítése eladott darabszám alapján 61,6 százalékkal, árbevételt tekintve pedig 245,8 százalékkal emelkedett 2004-ben az előző évhez viszonyítva.

  • Az iparági szabványos x86-64-es (Intel Xeon EM64T, AMD Opteron) szerverek globális piacán az eladott darabszámot és az árbevételt vizsgálva is a HP állt az első helyen 2004-ben. A vállalat eladott darabszám szerint 176,2 százalékos, árbevétel szerint pedig 195,9 százalékos növekedést ért el a harmadik és a negyedik negyedév között. Tavaly egyértelműen a HP járt az élen az ágazatban az ügyfelek választási szabadságát fokozó, mindkét architektúrát támogató x86-64-os rendszerek szállításában.
  • 30,4 százalékos eladott darabszám szerinti és 39 százalékos árbevétel szerinti növekedéssel 2004-ben is a HP uralta a Linux szerverek gyorsan bővülő globális piacát.
  • A HP a Windows szerverek piacán is megőrizte első helyét: 25 százalékos darabszám szerinti és 18,9 százalékos árbevétel szerinti növekedést produkált 2003 és 2004 negyedik negyedéve között.
  • A HP többoprendszeres stratégiájának erejét igazolja, hogy a HP mindhárom elterjedt operációs rendszer (Windows, Linux és UNIX) szervereinek szegmensében vezetett árbevétel szempontjából 2004-ben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle