Connect with us

Microsoft kártérítés állományvesztés esetén

Dotkom

Microsoft kártérítés állományvesztés esetén

A redmondi szoftverfejlesztő antispyware alkalmazásának használói számára anyagi ellenszolgáltatást kínált fel, ha a program hibájából adatot vesztenek.

A Microsoft Antisypware szoftvere béta változatban körülbelül másfél hónapja tesztelhető a nyilvánosság számára. Összehasonlító tesztekből kiderült, hogy igen meggyőző működésre képes; habár akik figyelemmel követik „életútját”, olvashatták azt is, hogy már téves azonosításra is mutatott példát. Mentéségére legyen szólva, hogy minden nagyobb spyware és adware ellenes alkalmazás került már hasonló bajba (tavaly nyáron nem egy ilyen esetről számoltunk be).

A minap írtunk arról, hogy a szoftverek telepítése során előkerülő végfelhasználói licencszerződés (end user license agreement – EULA) elolvasása mennyire fontos: egy amerikai fiatalember 1000 dollárhoz jutott hozzá pusztán azzal, hogy vette a fáradtságot és végigböngészte az eléje táruló szöveget. Talán ezen felbuzdulva, nemrég észrevették az internetezők, hogy a redmondi fejlesztő spyware-irtó alkalmazásában is anyagi ellenszolgáltatást kínált fel a vállalat.

Eszerint amennyiben valami probléma lép fel a program használata során, például állományok sérülnek meg vagy törlődnek le, a Microsoft fizet. Igaz, ebből a pénzből senki nem fog Ferrariba ülni: az amerikai szoftverfejlesztő gigász 5 dollárt kínált fel mindazoknak, akik bétaverziójú alkalmazásának használata során adatvesztést szenvednek el – de csak a közvetlen károkért fizetnek, indirekt veszteségek – például elmaradt profit – esetén nem.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom