Connect with us

technokrata

Firefox-ellenes spyware-irtó alkalmazás?

Dotkom

Firefox-ellenes spyware-irtó alkalmazás?

Egyes jelentések szerint a Microsoft Antisypware szoftvere azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy távolítsák el az alternatív böngészőt, mert az veszélyes a rendszerre – ám ennek valóságtartalma igencsak megkérdőjelezhető…

A Microsoft szóvivője egy hete hivatalosan is elismerte, hogy a Windows Antispyware béta változata megakadályozta a szoftvert használó internetezőket abban, hogy a Startpagina webhelyét állítsák be böngészőik kezdőlapjaként. Ez utóbbi üzemeltetője jelenti Hollandiában a Microsoft MSN szolgáltatásának legnagyobb konkurenciáját. Redmond képviselője azt is közölte a nyilvánossággal, hogy a problémát kijavították a program legutolsó frissítésével. „A Microsoft közzétett egy közleményt a cég hollandiai és a belga leányvállalatának webhelyén, melyben felhívja a felhasználók figyelmét a Windows Antispyware új változatának letöltésére, továbbá elnézést kér a Startpagina.nl webhelyet üzemeltetőktől és felhasználóiktól.” – nyilatkozta a szóvivő.

Egyesek azt is tudni vélik, hogy a redmondi szoftverfejlesztő kárpótlást is felkínált a holland szervezetnek. Talán ez lehetett az oka, talán az ingyen reklám, de a Slashdot.org webhelyen feltűnt egy olyan beszámoló, mely szerint a Microsoft Antispyware programja a Firefox böngészőt is el kívánja távolítani a rendszerből. Még egy screenshotot is prezentáltak az esetet bemutatandó, de később ez hamisítványnak bizonyult. Mint utóbb kiderült, az egész „hír” koholmány, a kémprogramokat eltávolító szoftver egyáltalán nem minősíti eltávolításra érdemesnek a Firefoxot.

Arra, hogy ezzel vajon az alternatív böngészőt akarta népszerűsíteni vagy a microsoftos alkalmazást lejáratni valaki, talán sosem derül fény…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle