Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az innováció fontosabb, mint valaha – Craig Barrett nyitóbeszéde az IDF-en

Dotkom

Az innováció fontosabb, mint valaha – Craig Barrett nyitóbeszéde az IDF-en

Az innováció mozgatja a világ digitális gazdaságát.

Az Intel Corporation elnök-vezérigazgatója, Craig Barrett bemutatta azon kulcsfontosságú technológiákat, illetve stratégiákat, amelyek által az iparág továbbléphet, illetve még innovatívabbá válhat. Barrett megjegyezte, hogy negyven évvel azután, hogy Gordon Moore felismerte, hogy kétévente duplájára nőhet a tranzisztorok száma ugyanazon szilíciumos területen, új technológiák, illetve lehetőségek (a többmagos processzoroktól kezdve a platform-innovációkig) biztosítják a további lehetőségeket a fejlesztői társadalom számára, illetve a növekedést az iparág számára.

„Moore törvényét használtuk a számítástechnika és a kommunikáció konvergenciájának továbbfejlesztésében.” – mondta Barrett. „Az Intel elkötelezettsége Moore-törvénye iránt lehetővé teszi az olyan integrált platformok kialakítását, amely rendkívül sok képességet nyújtanak a technológiát használó egyéni és vállalati felhasználók számára. Ezen képességek teljes potenciáljának megvalósítása érdekében a folyamatos innováció, illetve iparági kooperáció fontosabb lesz, mint valaha.”

Az Intel a fejlesztői társadalommal, a felhasználókkal való együttműködése révén olyan platformokat épít, amelyek kombinálják a különböző elemeket, a mikroprocesszorokat, lapkakészleteket, a szilíciumot, szoftvert és más technológiákat. Az alapok megtervezésétől az egységként való működésig a platformok biztosítják az egyéni és üzleti felhasználók számára azon új felhasználási utakat, amelyek által a legfontosabb követelményeknek is megfelelnek. A vállalat első platformja, az Intel Centrino mobil technológia, új képességeket mutatott be a vezeték nélküli mobil számítástechnika számára, felerősítve a „bárhol, bármikor” vízióját – 2003-as bejelentésekor.

„Az Intel kiterjeszti már kialakult platform-megközelítését újabb területekre is, többek között a digitális otthonok, a vállalatok, az egészségügy terén – fókuszálva a mobilitásra, illetve a világ különböző piacaira.” – mondta Barrett. Ezzel egyidőben, az ezen területeken folyamatosan növekvő végfelhasználói igényeket kielégítendő integrált platformokra lesz szükség, amely továbbfejlesztett képességeket jelent a többmagos technológia számára (elsősorban a több-felhasználós, illetve többfeladatos tevékenységek terén). „A többmagos technológia hatalmas lehetőséget jelent a fejlesztői társadalom számára.” – mondta Barrett.

„Alapot nyújt egy majdnemhogy korlátlan innovációs és kreativitási szinthez, miközben megfelel azon kívánalmaknak, amelyeket az emberek a számítástechnikai és kommunikációs eszközeikkel szemben megfogalmaznak.”

A végfelhasználók igényeinek való megfelelés magában foglalja a technológiák továbbfejlesztését is, amely nem csak a teljesítményt növeli drámai mértékben, de továbbfejleszti a biztonsági, megbízhatósági, kezelhetőségi és egyéb számítástechnikai, illetve kommunikációs aspektusból fontos tulajdonságokat. Az Intel Hyper-Threading, a LaGrande biztonsági képesség, a virtualizációs technológiákat a vállalat már bejelentette. Barrett beszédében kihangsúlyozta az Intel I/O Acceleration technológiát, amely egyike a vállalat új „szolgáltatásainak”, melyeket a jövő szerverplatformjaiba épít. A technológiát úgy tervezték, hogy továbbfejlessze a kommunikációt a hálózati szerverek és alkalmazások között, az alkalmazások egyre növekvő igényeinek megfelelően – mint például a webes kereskedés, üzenetküldés, tárolás, szerverfürtözés.

„Az innováció több szinten történik.” – mondta Barrett. „Továbbra is folytatjuk az innovációt a tranzisztoros, illetve egyedi chipek szintjén, azonban jelenleg a feladatunk a fejlesztők, szoftvertervezők, rendszermérnökök, szolgáltatók és egyéb szereplők kibővült rendszerével együttműködni, a platformok szintjén.”

„Azonban ahhoz, hogy az innováció virágozzon, le kell fektetnünk az alapokat. Ez a vállalat K+F laboratóriumaiban történik. Ezért költ Intel hozzávetőlegesen évi 100 millió dollárt az oktatási programok támogatására az Egyesült Államokban, illetve a világ további 50 országában. Ezért is keressük azon kormányzati stratégiák támogatásának lehetőségét, amelyek segítik az innovációt, illetve a technológiai fejlődést. Ezek elengedhetetlenül fontosak az iparág folyamatos növekedéséhez.

Az innováció mozgatja a világ digitális gazdaságát. Az iparági együttműködések által, illetve az oktatás és kormányzati stratégiák támogatása által – melyek segítik az innovációt – nincs olyan határ, amelyet ne tudnánk elérni.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés