Connect with us

technokrata

A Sophos antivírus az Agnitum Outpost Tűzfalat választotta

Dotkom

A Sophos antivírus az Agnitum Outpost Tűzfalat választotta

A Sophos antivírus megoldásához integrálja az Agnitum tűzfalát. Az angol cég az Outpost Pro Tűzfalat a megállapodás alapján továbbfejlesztheti és saját termékével összekapcsolva forgalmazhatja.

„120 millió hitelkártya van veszélynek kitéve. Az Egyesült Királyságban működő cégek 83%-a válik valamilyen számítógépes bűncselekmény áldozatává. A webes alkalmazások 90%-a sebezhető biztonsági szempontból.” Ezek 2004-es statisztikai adatok, melyekre alapozva az IDC informatikai és piacelemző tanácsadó cég a biztonságtechnikai szoftverpiac évi 16,9%-os növekedését jósolja a 2003-tól 2008-ig tartó időszakra. Nem csoda, hogy a biztonságtechnikai szoftverpiac területén tevékenykedő cégek, igyekeznek minél átfogóbb megoldást nyújtani vásárlóiknak.

Egyre több szoftvervállalat fog össze a közös cél érdekében. Erre az útra lépett a Sophos Plc. is azzal, hogy szerződést írt alá az Agnitum Ltd.-vel. A Sophos a méltán népszerű Outpost Tűzfal kódjára épülő saját néven futó tűzfalat integrál a biztonságtechnikai csomagjába. Nem véletlen, hogy a Sophos antivírus integrált biztonságtechnikai megoldásának kiegészítéséhez az Agnitum Outpost Tűzfalra esett a választás, hiszen a szoftver folyamatosan kiválóan szerepel a különféle teszteken, a piacon található egyik legoptimálisabb megoldást nyújtva a felhasználók számára.

„A vállalatok egyre inkább olyan rugalmas, könnyen kezelhető biztonsági megoldásokat igényelnek, amelyek a fenyegetések széles skáláját képesek semlegesíteni és garantálják az adatok védelmét.” – nyilatkozta nemrég Chris Christiansen, az IDC alelnöke. A biztonságtechnikai cégek eredményessége attól függ, képesek-e megfelelni ennek az elvárásnak.

A Sophos korábban hatékony és gyors antivírus megoldásáról volt híres. Az utóbbi másfél év során azonban érzékelte a vállalati szegmensben az átfogó biztonsági megoldások iránt erősödő igényt. Ezért spamszűrőt és email-szabálymenedzsert (e-mail policy enforcement) integrált víruskeresőjéhez, amellyel 2004 áprilisa óta jelentős piaci sikert ért el.

A Sophos emellett teljes körűvé kívánta bővíteni kliensoldali biztonságtechnikai megoldását, amihez kiváló minőségű tűzfal-technológiára volt szüksége. Az Agnitum professzionális tűzfala minden szempontból megfelelt az elvárásoknak, így a Sophos nemsokára az Outpost Tűzfallal integrálva jelenik meg a vállalati piacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák