Connect with us

Hirdetés

technokrata

Thinkpad: magasabb biztonsági szint a notebookoknak

Dotkom

Thinkpad: magasabb biztonsági szint a notebookoknak

Akár ujjlenyomat leolvasóval is rendelkezhet a Thinkpad T43-as változata.

A Thinkpad T43 felvonultatja a ThinkVantage technológia legújabb eredményeit, a továbbfejlesztett Rescue and Recovery 2.0-t és az Antidote Delivery Managert. A Rescue and Recovery beágyazott, bootolás előtt lefutó vészrendszer, melynek eszközei egyetlen gombnyomásra megoldják a PC-kel kapcsolatban felmerülő legáltalánosabb problémák nagy részét, még akkor is, ha a fő operációs rendszert féreg vagy vírus fertőzte meg. Az Antidote Delivery Manager segítségével az informatikai részleg a vállalat egészére hatékonyan és biztonságosan kiterjesztheti a legfontosabb frissítéseket, így megvédheti a Thinkpad noteszgépeket a férgek és vírusok támadásától. A szoftvernek köszönhetően a számítógépek a frissítéseket gyorsan letöltik és telepítik, illetve könnyedén leválaszthatóan a rendszerről. A Rescue and Recovery 2.0 immár minden Thinkpad noteszgép és ThinkCentre asztali számítógép alaptartozéka, illetve külön is megvásárolható.

Mivel az energiagazdálkodás központi szerepet játszik a vezeték nélküli környezetekben, a Thinkpad T43 Thinkpad Power Managerrel ellátva kerül forgalomba. Ez az eszköz lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a processzorsebesség és a hűtőventilátor – az akkumulátor élettartamát legnagyobb mértékben befolyásoló elemek – vezérlésével befolyásolja a noteszgép hőmérsékletét. A Power Manager ezen kívül olyan további energiagazdálkodási elemeket tesz elérhetővé, melyek segítségével a felhasználó különböző akkumulátorsémákat hozhat létre saját speciális igényeinek megfelelően. A Power Manager információs felülete az akkumulátor vezérlőközpontjaként működik, mely a rendelkezésre álló töltési kapacitás és a hátralevő idő mellett olyan információkat is tartalmaz, mint az akkumulátor tulajdonságainak leírása. Ez utóbbira a fenntartással kapcsolatos feladatokkal összefüggésben van szükség.

Nagyobb sebesség, és fejlettebb grafikai képességek
Az új Thinkpad T43 új generációs Intel Centrino mobiltechnológiával (Sonoma) készül, melyet az új Intel Pentium M processzorok mellett 533 MHz-es elülső és oldalsó busz, az új Intel 915 Express chipset család, és Intel PRO/Wireless 2195ABG vagy 2200BG hálózati csatlakozó tesz teljessé. A fentiek mellett a T43 akár 2 GB DDR2 533 MHz rendszermemóriát, illetve 80 GB merevlemezt képes befogadni, valamint egy Express Card és egy PC kártya csatlakozóval is rendelkezik.

A Thinkpad T43 az új PCI Express szerkezettel készül, mely a jövőben kifejlesztendő ExpressCard megoldásokat is támogatja. A T43 a T sorozat első olyan tagja, mely Intel Graphics Media Accelerator 900-zal is kapható. A grafikai teljesítmény tovább fokozható a választható ATI Radeon X300 vagy ATI Mobility FireGL V3200 grafikai adapterekkel.

Mozgékony üzletembereknek
2,5 cm-es vastagságával és 2 kg-os utazási súlyával a T43 ideális választás a folyamatosan úton lévő üzletemberek számára. A beépített vezeték nélküli eszközök – például az Intel 802.11b/g és 802.11a/b/g vezeték nélküli adapterek – nagyteljesítményű kapcsolatot tesznek lehetővé, melynek köszönhetően a T43 még a legnagyobb üzleti igényeket is kielégíti. A T sorozat legújabb modelljét Access Connections szoftverrel láttuk el, mely rögzíti a felhasználó vezetékes és vezeték nélküli hálózati beállításait, valamint leegyszerűsíti a különböző csatlakozási környezetek kezelését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés