Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átállás a 64 bites számítógépekre

Dotkom

Átállás a 64 bites számítógépekre

Az amerikai vállalatok 81%-a tervezi 32/64 bites szerverek beszerzését jövőre.

Egy új felmérés eredményei szerint az amerikai vállalatok 81%-a tervezi a jövő évre ipari szabványú 32/64 bites hibrid processzorokon (mint az AMD Opteron és az Intel Xeon EM64T) alapuló szerverek beszerzését. A válaszadók a szerverek teljesítményét jelölték meg legfontosabb szempontként a hagyományos x86 architektúráról a hibrid kiszolgálókra való átállásnál. Várhatóan 2005-ben a legfontosabb költési prioritások a hálózatbiztonság és az üzleti tevékenység bővítését szolgáló fejlesztések lesznek. A technológiai beruházások legfőbb céljai között biztonság, és az üzletfejlesztés szerepel. A tanulmányt a Sun Microsystems megbízásából a Momentum Research Group nevű független piackutató cég végezte 301 informatikai döntéshozó megkérdezésével, akik az USA legkülönbözőbb ágazataiban működő nagyvállalatoknál felelnek az informatikai költségvetési döntésekért.

Az új felmérés középpontjában elsősorban az adatközponti rendszerek álltak, de több más fontos tendenciára is fény derült a jövő évre tervezett informatikai ráfordítások vizsgálatakor. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a Sun az AMD Opteron processzoron alapuló szerverei és a Solaris operációs rendszer révén jó pozícióban van ahhoz, hogy a tipikus informatikai költési preferenciák komoly haszonélvezője legyen.

Amellett, hogy a vállalatok nagy része tervezi 32/64 bites hibrid processzoros kiszolgálók beszerzését, a felmérés arra is rámutat, hogy a szerverekre szánt teljes keretnek átlagban 26%-át költik ilyen gépekre, és 10%-uk tervezi, hogy a teljes keret felénél is többet költ az ilyen kiszolgálókra.

A 32/64 bites hibrid szerverek értékesítése két évvel ezelőtt gyakorlatilag nulla volt. A platform gyors térhódítása mutatja, mennyire vonzó a felhasználóknak a 64 bites címtartomány kihasználásával elérhető fokozott teljesítmény és rugalmasság abban az esetben, ha a szoftverek átállítása a 32 bites utasításkészletről költséghatékony.

A tanulmány rávilágít arra, hogy a 32/64 bites szerverek iránti növekvő kereslet mögött a megnövelt teljesítmény (72%), könnyű migráció (49%), rugalmas adatközponti felhasználás és terheléselosztás (47%), hardverek és szoftverek visszamenőleges kompatibilitása (43%) és végül a biztonságosabb beruházás (32%) okok húzódnak meg.

A kutatás rávilágít, hogy az informatikai döntéshozók 2005-ben a hálózat átfogó biztonságának növelésére (82%), a vállalat növekedési célkitűzéseinek kiszolgálására (79%), az ügyfeleknek tervezett informatikai szolgáltatások biztosításra (54%), a cég dogozóinak, partnereinek tervezett belső informatikai szolgáltatások biztosításra (51%) helyezik a hangsúlyt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés