Connect with us

technokrata

A Microsoft megvásárolta a GIANT Company-t, a kémszoftver-ellenes programok vezető gyártóját

Dotkom

A Microsoft megvásárolta a GIANT Company-t, a kémszoftver-ellenes programok vezető gyártóját

A megvásárolt technológiák segítségével a felhasználók távol tarthatják számítógépüktől a kémszoftvereket és az egyéb megtévesztő programokat.

A Microsoft Corporation megvásárolta a GIANT Company Software Inc. nevű vállalatot, amely a legjobbak között számon tartott kémszoftver-ellenes és internetes biztonsági termékek készítője. A Microsoft a megvásárolt technológiák segítségével kívánja biztosítani, hogy a Microsoft Windows felhasználói új eszközökkel védekezhessenek a kémszoftverek és az egyéb megtévesztő programok ellen. A GIANT kiemelt szakértői mostantól a Microsoft biztonsági törekvéseinek megvalósításában fognak segédkezni.

A kémszoftver (spyware/adware) a kártékony szoftverek egyik gyorsan terjedő változata, amely magában foglalhatja a kéretlenül előugró hirdetéseket és az olyan, láthatatlanul működő programokat is, amelyek rögzíthetik a billentyűleütéseket, vagy átvehetik az uralmat a számítógép fölött. A kémszoftverek és az egyéb nemkívánatos programok lelassíthatják a számítógép működését, módosíthatják a konfigurációját, ellophatják a jelszavakat és az egyéb személyes adatokat. Az IDC 2004 novemberében végzett vizsgálatának eredményei szerint az egyéni felhasználók számítógépeinek 67 százalékát már megfertőzte a kémszoftverek valamely típusa.

„A kémszoftver súlyos, egyre növekvő problémát okoz a PC-felhasználóknak. Ügyfeleink hatásos megoldásokat várnak a fenyegetések ellen” – nyilatkozta Mike Nash, a Microsoft Biztonsági Üzleti és Technológiai Egységének alelnöke. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a vállalatfelvásárlás révén a közeljövőben olyan új technológiai megoldásokat nyújthatunk a Windows-felhasználóknak, amelyek segítségével távol tarthatják számítógépüktől a kémszoftvereket és egyéb megtévesztő programokat.”

A Microsoft a tervek szerint egy hónapon belül közzéteszi a GIANT AntiSpyware termékén alapuló, saját kémszoftver-védelmi, -észlelési és -eltávolítási megoldásának bétaváltozatát. A rövidesen megjelenő bétaváltozat felkutatja a számítógépen lévő kémszoftvereket és egyéb megtévesztő programokat, majd lehetőséget nyújt a felhasználónak az eltávolításukra. Az eszköz egy választható funkciója révén megakadályozza az ismert kémszoftverek és más nemkívánatos programok telepítését a számítógépre. Az új megoldás Microsoft Windows 2000 és annál újabb verziójú szoftverekhez lesz elérhető.

„A kémszoftverek az egész iparágat érintő problémát jelentenek. Jó látni, hogy a Microsoft erőteljesen fellép a Windows-felhasználók védelmében” – vélekedett Chris Christiansen, az IDC biztonsági termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos programokért felelős alelnöke. „A vállalatfelvásárlás és az ingyenes bétaverzió hozzájárul, hogy a felhasználók visszaszerezhessék az uralmat számítógépük fölött.”

„A GIANT felvásárlása révén a Windows-felhasználók hozzájuthatnak a legújabb kémszoftver-ellenes technológiákhoz, ezzel a szoftver fölötti uralom visszakerül oda, ahova való: a felhasználó kezébe” – fejtette ki Ron Franczyk, a GIANT Company társalapítója és technológiai elnöke. „A GIANT megoldása egy sok adatot tartalmazó kémszoftver-lenyomat tárt tartalmaz, ezen kívül valós idejű biztonsági „ügynökök” és egy innovatív viselkedés analízisen alapuló hálózat figyelés segítségével óvja a felhasználókat a kémszoftverektől és az egyéb megtévesztő programoktól.”

A kémszoftver-ellenes technológia jól kiegészíti a Windows XP Service Pack 2 korszerű biztonsági funkcióit, és még magasabb szintű védelmet nyújt a webböngészés, valamint az internetet is érintő egyéb számítógépes tevékenységek során. A Microsoft kifejezetten ajánlja a felhasználóknak, hogy számítógépeik megóvása érdekében. kémszoftver-ellenes megoldást is használjanak. A Microsoft egyébként a http://www.microsoft.com/hun/security/protect/ webhelyen közzétette a számítógépek biztonságának megőrzéséhez nélkülözhetetlen három legegyszerűbb lépést: használjanak minden számítógépen internetes tűzfalat, minden számítógépre rendszeresen telepítsék a legújabb biztonsági frissítéseket, és használjanak naprakész adatbázissal rendelkező vírusvédelmi szoftvert.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák