Connect with us

Ingyenes biztonsági szoftver a CA-tól

Dotkom

Ingyenes biztonsági szoftver a CA-tól

A Computer Associates ingyenes biztonsági szoftvert is mellékel az általa megjelentetett “Keep Your Kids Safe on the Internet” című könyvhöz, amely nemrég jelent meg az Egyesült Államokban.

Az Internet használatával járó növekvő kockázatok és veszélyek elhárításáról szóló könyv fontos intelmekkel szolgál mindazoknak a szülőknek, akik védelmet szeretnének biztosítani gyermekeik számára. A Crimes Against Children Research Center tanulmánya egy éves időszakot vizsgálva megállapította, hogy a rendszeres Internet-használó fiatalok negyede szembesül szexuális aktusokat ábrázoló képi anyagokkal és minden ötödik találkozik legalább egy szexuális jellegű közeledéssel vagy ajánlattal.

A Simon Johnson, Internet-biztonsági szakértő által írt könyv a CA eTrust EZ Antivirus 2005 biztonsági szoftver egy ingyenes példányát is tartalmazza, amely egyike a könyv által értékelt megoldásoknak. Ez a termék védelmet nyújt a számítógépes vírusok, férgek és trójai programok ellen. A kereskedelemben különben példányonként 29,95 dollárba kerülő antivírus program értékét tekintve a CA hozzájárulása mintegy 1,05 millió dollár értékű elkötelezettséget jelent csupán az első kiadásban, mely összeg minden bizonnyal tovább fog növekedni a könyv további megjelenéseivel.

“A technológiai előnyök számos pozitív változást eredményeztek a társadalomban.” – nyilatkozta Lina Liberti, a CA termékmarketing vezetője – “Ezzel együtt azzal is tisztában vagyok, hogy problémákat okoz az Interneten keresztül az otthonokba bevezetett technológia. A szülők Földünk minden szegletében útbaigazítást és megfelelő eszközöket keresnek annak érdekében, hogy az élet egyéb területeihez hasonlóan az online világban is védelmet nyújthassanak gyermekeiknek.”

“A szülőknek aktív érdeklődést kell mutatniuk arra vonatkozóan, hogy mit csinálnak a gyerekek internetezés közben.” – vallja Johnson – “Például a nappali szobába telepített számítógépen közösen lehet internetezni, és így könnyebben terelhető a gyerekek figyelme a biztonságos tevékenységek felé.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom