Connect with us

technokrata

A Matáv beadta ajánlatát a montenegrói távközlési társaság megvásárlására

Dotkom

A Matáv beadta ajánlatát a montenegrói távközlési társaság megvásárlására

A pályázat szabályainak és a Matáv titoktartási nyilatkozatának értelmében a vállalatra vonatkozó további információk, valamint az ajánlat részletei bizalmasan kezelendők, és csak a montenegrói kormány döntését követően hozhatók nyilvánosságra.

A montenegrói távközlési társaság, a Telekom Crne Gore (Telekom CG) teljes körű átvilágítását követően a Matáv 2004. december 22-én kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a vállalat részvényeinek megvásárlására kiírt nyilvános pályázaton a Montenegrói Gazdasági Újjáépítés és Külföldi Tőkebefektetések Ügynökségéhez.

A Matáv szándéka, hogy megvásárolja a Telekom CG részvényeit, összhangban áll azon stratégiai célkitűzésével, mely szerint elsősorban értékteremtő akvizíciók által kíván növekedést elérni. A Telekom CG megfelel az akvizíciós stratégia részeként meghatározott kiválasztási kritériumoknak.

A Telekom CG Csoport tagjai a Telekom CG és három leányvállalata: a Monet GSM, az Internet CG és a Montenegro Card. A vállalat által közzétett információ alapján a Telekom CG, amely Montenegro vezetékes szolgáltatója, 191.000 ügyfele számára nyújt vezetékes szolgáltatásokat. A vállalat nem konszolidált árbevétele 2003-ban 72,1 millió eurót tett ki, 22,8 millió eurós EBITDA szint mellett. A Telekom CG 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata, a Monet GSM, az ország második legnagyobb mobilszolgáltatója, 2003 végén 190 000 ügyféllel rendelkezett, piaci részesedése 43%-ot ért el. A 85%-ban tulajdonolt Internet CG az ország vezető Internet-szolgáltatója 70.000 ügyféllel és 90%-os piaci részesedéssel. A Telekom CG 51%-os tulajdonában áll a nyilvános távbeszélő-állomásokat üzemeltető Montenegro Card, mely a piac 60%-át szolgálja ki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle