Connect with us

technokrata

Újabb állomáshoz érkezett a 2-es metró távközlési rendszerének felújítása

Dotkom

Újabb állomáshoz érkezett a 2-es metró távközlési rendszerének felújítása

Újabb szakasz zárul le december 20-án a 2-es metró 2007. végéig tartó felújítási munkálataiban.

Az Európai Beruházási Bank által kiírt pályázaton nyertes Sagem Magyarország Kft. kapta meg a felügyeleti rendszerek és vasúti távközlési berendezések szállítására és telepítésére vonatkozó megrendelést. A projekt kivitelezésében részt vesz a Kapsch TeleCom Kft. is, mint a Sagem alvállalkozója.

A teljes projekt magában foglalja a sínek és az alagutak korszerűsítését, átépítésre kerülnek az állomások, valamint modernizálják a vasútbiztosító, energiaellátást biztosító és a vasúti hírközlési berendezéseket is. A beruházáshoz az EIB 30,5 milliárd forint hitelt biztosít. A fenti tételekből a vasúti hírközlő és forgalomirányító berendezéseket a Sagem szállítja a BKV-nek. A Kapsch a Sagem alvállalkozójaként szállítja a teljes diszpécsertelefon rendszert és a jelentéstároló rendszert, valamint alvállalkozók bevonásával biztosítja az állomások hangosítását, a tűzjelző rendszert, a tűzoltóság részére a rádiótelefon hálózatot és kibővíti a vonali rádió rendszert.

A projekt feszes ütemét jól érzékelteti, hogy a munka nagy részét a zavartalan és biztonságos utas- és vonatforgalom érdekében üzemzárás után lehet elvégezni és még a reggeli üzemkezdés előtt be kell fejezni. Így a kommunikációs hálózatot – több szakaszos részátadásokkal – 2007 végén fejezik majd be.

„Ennek a pályázatnak az elnyerése kiváló lehetőséget biztosít számunkra, hogy a 2-es metro kommunikációs rendszerének kiépítése során felhasználjuk azokat a tapasztalatokat, melyeket több hasonló hálózat létrehozásában szereztünk Franciaországban és világszerte (Lille, Toulouse, Rennes, Barcelona, Mexikó, Isztambul). A földalatti közlekedés esetében a kifogástalan kommunikációs hálózat kulcsfontosságú szerepet tölt be, ennek megfelelően magasak az irányunkban támasztott követelmények is. Úgy gondoljuk, hogy a feladatot csak ésszerű munkamegosztással és intenzív együttműködés keretében tudjuk megoldani. Így esett a választásunk a Kapschra is, hisz a cég évtizedes tapasztalattal és számos referenciával rendelkezik a beszéd- és adatátvitel területén.” – mondta a Sagem Magyarország területi értékesítési igazgatója, Kiss Szilárd.

„Rendkívül megtisztelőnek érezzük, hogy közreműködhetünk e komplex, komoly szakértelmet igénylő projektben, mely a Sagem szakszerű irányítása alatt kerül megvalósításra. Rendszerintegrátorként arra törekszünk, hogy akár saját fejlesztések, akár világszerte elismert gyártók rendszereinek az alkalmazásával testre szabott, egyedi igényeket is kielégítő megoldást kínáljunk.” – mondta Zarándy István, a Kapsch TeleCom Kft. projektvezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom