Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NHH Hivatala minőségfelügyeleti mérést végzett a Fibernet polgári hálózatán

Dotkom

Az NHH Hivatala minőségfelügyeleti mérést végzett a Fibernet polgári hálózatán

A mérési jegyzőkönyv eredményei- és a hatóság által alkalmazott kiértékelési módszer alapján a szolgáltatás minősége nem megfelelő.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala egy hónappal ezelőtt megállapította, hogy a Fibernet Kommunikációs Rt. a polgári KTV hálózatán közcélú vezetékes műsorelosztó szolgáltatása nyújtásakor, az általános szerződési feltételektől eltért, abban vállalt kötelezettségeit nem teljesítette. A hatóság ezért kötelezte a Fibernet Kommunikációs Rt.-t, hogy a szolgáltatás minőségét 30 napon belül – az általános szerződési feltételekben vállaltaknak megfelelően – állítsa helyre.

A Hatóság, 2004. szeptember 23-án – előfizetői bejelentés alapján indított piacfelügyeleti eljárásban – a polgári kábeltelevíziós hálózaton minőségfelügyeleti mérést végzett. A mérési eredmények kiértékelése alapján a hatóság megállapította, hogy Polgár város területén nyújtott vezetékes műsorelosztó szolgáltatás minősége nem felel meg a Fibernet Kommunikációs Rt. által – az általános szerződési feltételek 5. pontjában vállalt – minőségi célértékeknek. (Az MSZ 11458/2-87 és az MSZ-EN 50083/1-7 szabvány követelményeinek.)

A Hatóság a kábeltelevíziós hálózatot a város 5 különböző előfizetői pontján végzett mérés alapján minősítette. A méréseket és a kiértékelést a vezetékes műsorelosztó szolgáltatás hatósági ellenőrzésének műszaki megfelelőségi követelményrendszere alapján – figyelembe véve a szolgáltató által vállalt minőségi célértékeket – végezte el. A vizsgálati pontokat az elosztóhálózat topológiájának figyelembe vételével a hatóság – a szolgáltató közreműködésével – úgy választotta meg, hogy az elvégzett mérésekből következtetni lehessen az elosztóhálózat egészére vonatkozóan a nyújtott szolgáltatás műszaki jellemzőinek a megfelelőségére. Abban az esetben, ha a bármely számított paraméter a határérték alatt helyezkedik el, úgy a szolgáltatás nem felel meg a vonatkozó műszaki követelményrendszernek.

A fentiek alapján megállapítást nyert, hogy az FiberNet Kommunikációs Rt. az általános szerződési feltételek 5. pontjában foglaltakat nem tartotta be.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés