Connect with us

technokrata

A HP 3 éven belül 3 milliárd dollárt fektet az Itanium 2-alapú Integrity szerverek pozíciójának erős

Dotkom

A HP 3 éven belül 3 milliárd dollárt fektet az Itanium 2-alapú Integrity szerverek pozíciójának erős

A vállalat felgyorsítja az új alkalmazások megjelenését, innovációkat vezet be a rendszerfejlesztésben és virtualizációs megoldásokkal látja el gépeit.

Legutóbbi bejelentése szerint a HP több mint 3 milliárd dollárt fektet be a következő 3 év során annak érdekében, hogy vezető pozíciót biztosítson az Intel Itanium 2-alapú HP Integrity szerverek számára a kiváltásra ítélt RISC processzorok 20 milliárd dolláros piacán. Az Integrity szerverek értékesítésének fellendülésére építő beruházási program a kutatás-fejlesztés, a szerver- és rendszerszoftver-fejlesztés, a partnermegoldások, valamint az értékesítés és a marketing területére terjed ki.

Egy kapcsolódó híradásban a HP szintén beszámolt arról, hogy megállapodott az Intel Corporationnel a Colorado állambeli Fort Collins városában dolgozó Intel Itanium processzorfejlesztő csapat átvételéről. Ez a lépés tovább erősíti a HP Itanium-architektúra iránti elkötelezettségét, és új lendületet ad a többmagos, többszálú processzorok fejlesztésének.

A megállapodás fel kívánja gyorsítani az Itanium-architektúra széles körű elterjedését az Intel RISC-kiváltás előtt álló célpiacain, a nagy teljesítményigényű műszaki számítástechnikában és a szintén technológiaváltásra érett mainframe-piacon.

A HP arra számít, hogy a 2005-ös naptári év végére Itanium-alapú Integrity szerverek teszik majd ki a HP által eladott üzletileg kritikus szerverek mennyiségének több mint 50 százalékát, 2006 végére pedig ez az arány el fogja érni a 70 százalékot.

A partnermegoldások körének szélesítése
A HP és az Intel közös beruházásokkal szeretnék bővíteni az Integrity szerverekkel kompatibilis független szoftverszállítói (ISV) alkalmazások portfolióját és növelni a termékbevezetési ISV-programok számát. Jelenleg valamivel több mint 2.900 alkalmazás fut Integrity szerveren, de 2005-ben ez a szám várhatóan túllépi a 4.500-at.

Szerver- és rendszerszoftver-fejlesztési beruházások
A HP Integrity szerverek már ma is jelentős ár-teljesítmény aránybeli előnyöket kínálnak RISC-processzoros versenytársaikhoz képest. A megnövelt beruházásoknak köszönhetően megszülető lapkakészlet- és rendszerfejlesztési innovációk célja továbbra is annak a mikroprocesszoron túlmutató hozzáadott értéknek a megteremtése, amely ágazatvezető teljesítményhez, méretrugalmassághoz és megbízhatósághoz juttatja a HP ügyfeleit.

A teljes Integrity szervercsaládot lefedő szerverfejlesztési innovációk keretében a HP kiemelt figyelmet fordít a roppant versenyképes két-négyprocesszoros modellekre. A jelenleg folyó fejlesztési munka épp e piaci szegmens UNIX, Windows, Linux és OpenVMS felhasználói számára kíván még kedvezőbb ár-teljesítmény arányt és használati értéket nyújtani. 2005-ben a HP Itanium-alapú NonStop szerverek bevezetését is tervezi.

A piac szállítói közül egyedül a HP kínál négy operációs rendszert ugyanazon a platformon, és ezután is komoly beruházásokkal kívánja ösztönözni a kritikus (mission-critical) környezetek rendszerszoftvereinek fejlesztését. A UNIX-rendszerek piacvezető szállítójaként a vállalat elkötelezetten dolgozik a HP-UX 11i-vel kapcsolatos újításokon, ezen belül is különleges figyelmet fordít nagyvállalati UNIX operációs rendszere virtualizációs, rendelkezésre állási és katasztrófatűrési képességeinek fejlesztésére. A Windows Server 2003 és az SQL Server megoldások szegmensében a HP továbbra is a Microsofttal szorosan együttműködve törekszik a RISC-szerverekkel versenyképes, megbízható és méretrugalmas platform kiépítésére. Emellett a HP külön mérnökcsapatot állított fel azzal a céllal, hogy a Linux operációs rendszert is optimalizálják az Integrity szerverekre.

A következő hónapban a HP Integrity szerverekhez is széles körben elérhetővé teszi az OpenVMS éles változatát. Az OpenVMS on Integrity szerverek hosszú távú növekedési pályára állítják a HP Open VMS-t használó AlphaServer-ügyfeleit (főként távközlési vállalatokat, tőzsdéket, kormányintézményeket és védelmi szervezeteket), és nagy teljesítményű nagyvállalati platformot biztosítanak számukra megoldásaik futtatásához.

Az Integrity szerverek stratégiájában központi szerepet játszanak a HP virtualizációs technológiái. A 2005 második felében bevezetendő virtuálisgép-megoldás például lehetővé teszi, hogy az ügyfelek – a szerverkihasználtságot optimalizálva – több virtuális szervert is futtassanak egy Itanium processzoron. Korábbi bejelentésével összhangban a HP virtuális szerverkörnyezetét (HP Virtual Server Environment) is továbbfejleszti: heterogén oprendszer-környezetben is lehetővé fogja tenni a vertikális (scale up) és a horizontális (scale out) virtualizáció egységes felügyeletét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle