Connect with us

technokrata

Oracle: az alkalmazáslicencek értékesítése 57%-kal bővült

Dotkom

Oracle: az alkalmazáslicencek értékesítése 57%-kal bővült

Az Oracle egy részvényre jutó eredménye 35%-kal nőtt, elérve a 16 centet, nettó nyeresége pedig 32%-kal emelkedett.

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy második üzleti negyedévének egy részvényre jutó eredménye 16 cent lett, amely 35 százalékkal magasabb az előző évi 12 centnél. A nettó nyereség 32 százalékkal nőtt a negyedév során, elérve a 815 millió USA-dollárt, míg az összes árbevétel 10 százalékkal emelkedett, és 2,76 milliárd dollárt tett ki.

A második negyedév szoftverértékesítési árbevétele 13 százalékkal 2,22 milliárd dollárra nőtt, a szolgáltatások árbevétele pedig 1 százalékkal emelkedett, és 533 millió dollárt tett ki. Az új szoftverlicencek értékesítése 14%-kal bővült, és 971 millió dollárra emelkedett, jelentős részben az új alkalmazások értékesítésében tapasztalt 57 százalékos növekedésnek köszönhetően. A szoftverlicenc-frissítések és terméktámogatás utáni bevételek 12 százalékkal emelkedtek, elérve az 1,25 milliárd dollárt. A második negyedév profitrátája 41% volt a tavalyi 37%-hoz képest.

Az Oracle még sosem volt ennyire nyereséges.” – jelentette ki az Oracle pénzügyi igazgatója, Harry L. You. „Az utóbbi négy negyedévben rekordszintű, 4,2 milliárd dolláros működési eredményt értünk el, a pénzforgalom pedig 3,4 milliárd dollárt tett ki. Ugyanezen tizenkét hónap során először teljesítettük a nyilvánosság előtt felvállalt célkitűzésünket: a 40 százalékos működési nyereséghányad (profitráta) elérését.” – hangsúlyozta.

„A múlt héten rekordszintű látogatottságot értünk el az Oracle OpenWorld konferencián, amelyen 25 ezer felhasználónk és partnerünk vett részt.” – mondta Larry Ellison vezérigazgató. „Megragadtuk az alkalmat arra, hogy bemutassuk grid alapú adatbázis-technológiánk, alkalmazásszerver-köztesszoftvereink, csoportmunka-megoldásunk és integrált vállalatirányítási alkalmazásegyüttesünk legújabb, továbbfejlesztett verzióit. Az Oracle története során még sohasem rendelkeztünk a szoftvertermékek ennyire széles és versenyképes kínálatával. Felhasználóink visszajelzései alapján az Oracle jövője még fényesebbnek tűnik, mint eddigi múltunk.” – tette hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom