Connect with us

technokrata

A Nokia és a Telecom Italia egységesen kínált szolgáltatásokat tesztel

Dotkom

A Nokia és a Telecom Italia egységesen kínált szolgáltatásokat tesztel

A projekt próbaüzeme 2005 első negyedévében zárul.

A Nokia és a Telecom Italia jelentős előrelépést ért el a mobil és a vezetékes hálózatok szolgáltatásainak közelítését célzó közös projekt során. A két vállalat közös munkájának alapjául egy 2004 júniusában aláírt egyezmény szolgál.

A szolgáltatás-konvergencia projekt próbaüzeme a kulcsfontosságú berendezések, például multirádió-terminálok és a Nokia IP multimédia alrendszer (IMS) szállításával és telepítésével már elkezdődött. Az együttműködés során a GSM/EDGE és WLAN hozzáférést egyaránt alkalmazó Nokia 9500 kommunikátort használják.

A projekt célja a mobil és a vezetékes hálózaton egyaránt biztosítható VoIP és egyéb szolgáltatások, például Video Sharing (videofilmek megosztása) és push to talk fejlesztése. Az ilyen jellegű szolgáltatások konvergenciája, valamint a hálózati architektúra fokozódó hatékonysága új és fontos üzleti lehetőséget teremt a mobil és vezetékes hálózatot egyaránt üzemeltető távközlési szolgáltatók, például a Telecom Italia számára.

A projekt próbaüzeme 2005 első negyedévében zárul, ezt követően az év folyamán a Telecom Italia az olasz piacon bevezet néhányat a tesztelt megoldások és szolgáltatások közül.

„A Nokiánál hiszünk abban, hogy a konvergencia révén iparágunk izgalmas, új szakaszba lép, az emberek pedig a kommunikáció magasabb fokát ismerhetik meg, és menet közben, a munkahelyükön és otthonukban egyaránt zökkenőmentes szolgáltatásokat élvezhetnek majd.” – mondta Pertti Korhonen, a Nokia műszaki vezérigazgatója. „Ezért üdvözöljük az együttműködést az iparág olyan, a Telecom Italiához hasonló, vezető vállalataival, amelyek kezükbe veszik az egymáshoz közelítő multimédiás szolgáltatások jövőjének alakítását.”

A Nokia IMS gerinchálózati infrastruktúra a videofelvételek megosztását, és további gazdag multimédiás szolgáltatásokat tesz lehetővé. A Nokia készen áll arra, hogy a szolgáltatókkal közösen alkalmazza a nyílt interfészekkel rendelkező, végponttól végpontig terjedő, multimédiás megoldásokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

önmagát fertőtlenítő kilincs
Mate 20 X

SmartPhone

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

2019. október 19. szombat
wifi 6

Kütyük

Megérkezett a Wifi 6, amely kisimítja ráncainkat

2019. október 17. csütörtök
nokia android frissítés hmd global

SmartPhone

Megkezdődött a Nokia okostelefonok android frissítése

2019. október 16. szerda

Dotkom