Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia és a Telecom Italia egységesen kínált szolgáltatásokat tesztel

Dotkom

A Nokia és a Telecom Italia egységesen kínált szolgáltatásokat tesztel

A projekt próbaüzeme 2005 első negyedévében zárul.

A Nokia és a Telecom Italia jelentős előrelépést ért el a mobil és a vezetékes hálózatok szolgáltatásainak közelítését célzó közös projekt során. A két vállalat közös munkájának alapjául egy 2004 júniusában aláírt egyezmény szolgál.

A szolgáltatás-konvergencia projekt próbaüzeme a kulcsfontosságú berendezések, például multirádió-terminálok és a Nokia IP multimédia alrendszer (IMS) szállításával és telepítésével már elkezdődött. Az együttműködés során a GSM/EDGE és WLAN hozzáférést egyaránt alkalmazó Nokia 9500 kommunikátort használják.

A projekt célja a mobil és a vezetékes hálózaton egyaránt biztosítható VoIP és egyéb szolgáltatások, például Video Sharing (videofilmek megosztása) és push to talk fejlesztése. Az ilyen jellegű szolgáltatások konvergenciája, valamint a hálózati architektúra fokozódó hatékonysága új és fontos üzleti lehetőséget teremt a mobil és vezetékes hálózatot egyaránt üzemeltető távközlési szolgáltatók, például a Telecom Italia számára.

A projekt próbaüzeme 2005 első negyedévében zárul, ezt követően az év folyamán a Telecom Italia az olasz piacon bevezet néhányat a tesztelt megoldások és szolgáltatások közül.

„A Nokiánál hiszünk abban, hogy a konvergencia révén iparágunk izgalmas, új szakaszba lép, az emberek pedig a kommunikáció magasabb fokát ismerhetik meg, és menet közben, a munkahelyükön és otthonukban egyaránt zökkenőmentes szolgáltatásokat élvezhetnek majd.” – mondta Pertti Korhonen, a Nokia műszaki vezérigazgatója. „Ezért üdvözöljük az együttműködést az iparág olyan, a Telecom Italiához hasonló, vezető vállalataival, amelyek kezükbe veszik az egymáshoz közelítő multimédiás szolgáltatások jövőjének alakítását.”

A Nokia IMS gerinchálózati infrastruktúra a videofelvételek megosztását, és további gazdag multimédiás szolgáltatásokat tesz lehetővé. A Nokia készen áll arra, hogy a szolgáltatókkal közösen alkalmazza a nyílt interfészekkel rendelkező, végponttól végpontig terjedő, multimédiás megoldásokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés