Connect with us

technokrata

A Nokia bővíti a Hutchison 3G Austria WCDMA hálózatát

Dotkom

A Nokia bővíti a Hutchison 3G Austria WCDMA hálózatát

A Nokia továbbra is a 3G WCDMA gerinchálózat kizárólagos szállítója.

A Hutchison 3G Austria a Nokiát bízta meg 3G WCDMA hálózatának bővítésével. A megállapodásnak köszönhetően a Nokia továbbra is a Hutchison 3G Austria gerinchálózatának kizárólagos szállítója marad. A Nokia a FlexiHopper mikrohullámú rádió-berendezést is biztosítja. A bővítés eredményeképpen a Hutchison 3G Austria gerinchálózatának kapacitása a következő évek során is megfelelő lesz. A szállítások már elkezdődtek.

A megállapodás hálózati berendezésekre, hálózatkezelési szoftverekre, és a telepítéssel, karbantartással és ügyfélszolgálattal kapcsolatos további szolgáltatásokra vonatkozik.

A szerződés értelmében a Nokia a 3G WCDMA áramkör-, és csomagkapcsolt gerinchálózati infrastruktúra több elemét, például a Nokia mobilközpontot (MSC), a Home Location Register-t (HLR), a Nokia 3G SGSN-t valamint a Nokia FlexiHopper Plus mikrohullámú megoldást szállítja.

A Nokia kínálata részeként a szolgáltatások széles skáláját biztosítja, többek között üzemeltetést és támogatást, telepítést, alkatrész-beszerzést, képzést, szoftverkarbantartást, valamint széles körű ügyfélszolgáltatást. A Nokia NetAct hálózat- és szolgáltatás-üzemeltetési rendszer, valamint számos szolgáltatás-biztosítási és karbantartási szolgáltatás szintén az ajánlat részét képezi.

A 3-ról:
A Hutchison 3G Austria a Hutchison Whampoa Limited („HWL”) teljes tulajdonban álló leányvállalata. A hongkongi központú HWL 2000 novemberében kapta meg a harmadik generációs mobilszolgáltatások ausztriai biztosításához szükséges UMTS engedélyt. 2003 májusában a Hutchison 3G Austria bemutatta az első, egyértelműen mobil multimédia-szolgáltatást Ausztriában, amelyet a „3” márkanév alatt forgalmaznak. A 3 már 83.100 ügyféllel rendelkezik (2004. augusztus 18-ai adat). A távközlés, az Internet és a klasszikus médiacsatornák keresztezéséből született 3 mobil készülékeken használható, innovatív multimédiás termékeket és szolgáltatásokat (például: videohívás, videofelvételek, stb.), illetve hagyományos mobilkommunikációs szolgáltatásokat (például: hanghívás, SMS, MMS) kínál.

A Nokia FlexiHopper mikrohullámú család új tagja, a Nokia FlexiHopper Plus segítségével a szolgáltatók a frekvenciasáv foglalt spektrumát annak felére csökkenthetik. Ennek eredményeképpen jelentős megtakarítást érhetnek el, és megduplázhatják az adott frekvenciasáv kapacitását.

A Nokia FlexiHopper Plus új modulációs lehetőséget biztosít. A 32 TCM (Trellis kódolt moduláció) révén a szolgáltatók takarékosabban használhatják a frekvenciasávot, így csökkenthetik a frekvenciahasználatból adódó költségeket. A FlexiHopper Plus kapacitása és modulációja távirányítással beállítható, így védett a szolgáltató befektetése, a rendszer pedig rugalmasan képes alkalmazkodni a jövőben felmerülő átviteli igényekhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek