Connect with us

technokrata

Öt javítás a Windows-okhoz

Dotkom

Öt javítás a Windows-okhoz

Hamarosan újra itt az idő a szokásos hóeleji patch-elésnek; Redmond bejelentette, hogy öt biztonsági rést fog megszűntetni operációs rendszereiben.

Minden hónap második keddjén adja ki a szoftverfejlesztő gigász operációs rendszereihez, szoftvereihez az eggyel korábbi, hasonló megjelentetés óta eltelt időszak alatt „felhalmozódott” javításokat. Ezen a menetrenden egészen november közepéig semmi nem tudott változtatni, akkor azonban a Bofra féreg valószínűleg direkt jól időzített debütálása komoly csapást mért a Microsoft frissítési politikájára. Érezte ezt Gates cége is, ezért december elején – ahogyan arról mi is beszámoltunk – kiadott egy kumulatív javítást az Internet Explorerhez. A böngésző összegző frissítését érdemes mindenkinek beszerezni, aki nem Windows XP-t használ és nem telepítette az ahhoz tartozó (egyébként nyáron kiadott) második javítócsomagot.

TechNet oldalán máris olvasható arról információ, hogy mit várhatunk a jövőhét közepén (az időeltolódás miatt Magyarországon ugyanis ez a keddi nap általában inkább szerdai szokott lenni). Mindez része annak az új programnak, melynek során még hamarabb és jobban kívánja a fejlesztő értesíteni a nyilvánosságot a biztonsági eseményekről. A javítások megjelenése és az általuk befoltozott biztonsági hibákat kihasználó exploitok elterjedése közötti időszak folyamatos szűkítése miatt volt szükség erre a kezdeményezésre, melyet még november során jelentette be a Microsoft.

Amint az a közleményben olvasható, az öt hiba közül egyik sem kapott kritikus besorolást, a maximális érték, amit a skálán elértek, az a fontos minősítés. Ez jó hír, különösen akkor, ha az Internet Explorer hiba ellen már védett rendszerünk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek