Connect with us

Hirdetés

technokrata

Öt javítás a Windows-okhoz

Dotkom

Öt javítás a Windows-okhoz

Hamarosan újra itt az idő a szokásos hóeleji patch-elésnek; Redmond bejelentette, hogy öt biztonsági rést fog megszűntetni operációs rendszereiben.

Minden hónap második keddjén adja ki a szoftverfejlesztő gigász operációs rendszereihez, szoftvereihez az eggyel korábbi, hasonló megjelentetés óta eltelt időszak alatt „felhalmozódott” javításokat. Ezen a menetrenden egészen november közepéig semmi nem tudott változtatni, akkor azonban a Bofra féreg valószínűleg direkt jól időzített debütálása komoly csapást mért a Microsoft frissítési politikájára. Érezte ezt Gates cége is, ezért december elején – ahogyan arról mi is beszámoltunk – kiadott egy kumulatív javítást az Internet Explorerhez. A böngésző összegző frissítését érdemes mindenkinek beszerezni, aki nem Windows XP-t használ és nem telepítette az ahhoz tartozó (egyébként nyáron kiadott) második javítócsomagot.

TechNet oldalán máris olvasható arról információ, hogy mit várhatunk a jövőhét közepén (az időeltolódás miatt Magyarországon ugyanis ez a keddi nap általában inkább szerdai szokott lenni). Mindez része annak az új programnak, melynek során még hamarabb és jobban kívánja a fejlesztő értesíteni a nyilvánosságot a biztonsági eseményekről. A javítások megjelenése és az általuk befoltozott biztonsági hibákat kihasználó exploitok elterjedése közötti időszak folyamatos szűkítése miatt volt szükség erre a kezdeményezésre, melyet még november során jelentette be a Microsoft.

Amint az a közleményben olvasható, az öt hiba közül egyik sem kapott kritikus besorolást, a maximális érték, amit a skálán elértek, az a fontos minősítés. Ez jó hír, különösen akkor, ha az Internet Explorer hiba ellen már védett rendszerünk.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés