Connect with us

technokrata

Kínai antivírus-erők kiképzése Moszkvában

Dotkom

Kínai antivírus-erők kiképzése Moszkvában

A múlt század derekát idéző hidegháborús kép jelenik meg elsőként az ember szeme előtt, amikor arról hall, hogy kínai rendőröket képzenek ki az orosz fővárosban. Pedig ez már egy más éra, egy másik harc a közös, senkit és semmit nem kímélő fenyegetéssel.

Kína már csak lakosságának méretétől fogva is komoly bázisa az online vírusokat, féregprogramokat íróknak. Habár az Egyesült Államokban született meg és bontogatta szárnyait az Internet, Kína előbb-utóbb beéri a nagy riválist. Például a vírusírók számában már nincs is nagy különbség a két nagy nemzet között. Nem véletlen hát, hogy a kínai vezetés fontosnak tartja egy olyan rendőri erő kiképzését és fenntartását, mely igyekszik a vírusírók nyomára bukkanni.

Ehhez azonban nagy szakértelem kell, aminek – legalábbis úgy tűnik, hogy – a kínaiak nincsenek teljesen a birtokában. Ez az oka annak, hogy a rizs hazájának speciális egysége a jövő héten látogatást tesz az orosz fővárosban. Egy megállapodás eredményeként ugyanis a híres Kaspersky Labs irodáiban kaphatnak segítséget munkájukhoz és részesülhetnek továbbképzésben, jelentette be az antivírus cég csütörtökön.

„Kína hatékonyan veszi fel a harcot a vírusírókkal, sokkal aktívabbak, mint valaha. Speciális rendőri erőkkel rendelkeznek, melyek együttműködnek az iparral. Mindamellett még több tudásra vágynak, és úgy gondolom, hogy ez egy jó hozzáállás.” – mondta Natalia Kaspersky, az antivírus cég vezérigazgatója, aki azt is megjegyezte, hogy a legtöbb ország e tekintetben példát vehetne Kínáról. A bejelentésen elhangzott az is, hogy a Kaspersky Labs nyitott minden hasonló, kormányzati szintű megkeresésre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák