Connect with us

Hirdetés

technokrata

MasterCard: 1 billió dolláros nemzetközi forgalom

Dotkom

MasterCard: 1 billió dolláros nemzetközi forgalom

Összesen a világon jelenleg több mint 24 millió ponton fogadják el a MasterCard birtokosok plasztikjait.

A növekvő olajárak és a bizonytalan gazdasági körülmények ellenére 2004. harmadik negyedévében 4,3 milliárdra emelkedett a MasterCard márkájú kártyákkal végrehajtott műveletek száma, ami vásárlási értékben bruttó 365,9 milliárd dollárt tett ki, és 10%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát. – jelentette a MasterCard International kártyatársaság.

A MasterCard kártyák száma világszerte meghaladta a 656 milliót. A szeptember 30-val záródó negyedév során a MasterCard betéti és hitelplasztikokkal végrehajtott vásárlások száma 3,75 milliárdot tett ki, ami az összes kártyával regisztrált pénzügyi műveleten belül 87%-os arányt jelent. Dollárban mért bruttó értéken a kártyabirtokosok összesen 266,8 milliárd dollárt költöttek el, azaz minden 100 dollárból 73-at áru- és szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítésére fordítottak.

A tavalyi év hasonló periódusához viszonyítva a MasterCard elfogadói hálózat 12%-kal bővült: legütemesebben az Egyesült Államokban (22%), melyet az ázsiai-afrikai (14%) és a távol-keleti csendes óceáni (13%) térség terminál telepítései követtek.

Összesen a világon jelenleg több mint 24 millió ponton fogadják el a MasterCard birtokosok plasztikjait.

2004. január 1. és szeptember 30. között a MasterCard márkájú kártyákkal végrehajtott tranzakciók értéke összesen bruttó 1 billió dollárt tett ki, ami 9,5%-kal haladta meg a 2003-as év azonos időszakát. Ebből vásárlásra bruttó 768,8 milliárd dollárt költöttek, azaz az összes műveleten belül a készpénzfelvétel aránya csupán 23,1% volt.

Az összforgalmon belül a vásárlási tranzakciószám és értékarányok közötti legkisebb eltérés az elmúlt időszakban is a fejlett régiók kártyapiacaira volt jellemző.

„Az idei évben két számjeggyel növekedtek a vásárlási tranzakciók világszerte, ami a MasterCard márka színvonalának, tagbankjainkkal való kapcsolatunk erősségének és a készpénzkímélő fizetési trend további terjedésének bizonyítéka.” – összegezte Robert W. Salander, a MasterCard International elnök-vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés