Connect with us

technokrata

Kaspersky: Anti-Virus Business Optimal 5.0 és Corporate Suite

Dotkom

Kaspersky: Anti-Virus Business Optimal 5.0 és Corporate Suite

A Kaspersky Labs megjelentette az Anti-Virus Business Optimal 5.0 és a Corporate Suite csomag Windows alatt futó változatainak legújabb verzióit; a kis- és közepes vállalkozások, illetve a nagyvállalatok hálózatainak védelmére.

A Windows platformra készült új szoftverváltozatoknak jelentősen növekedett a teljesítménye, míg a futásukhoz szükséges erőforrások mennyisége csökkent; az új verziók még abban az esetben is biztosítják a Kaspersky Anti-Virus megfelelő telepítését, ha más gyártók vírusvédelmi programjai is működnek a rendszerben. Az iCheckerT és iStreamsT technológiák együttes alkalmazása háromszorosára növeli a program teljesítményét, a szükséges RAM mennyiségét viszont felére csökkenti. A KeepUp2Date technológia legújabb generációja számottevően növeli a frissítések letöltési sebességét, így kifejezetten előnyös a mobil felhasználóknak. A Kaspersky Labs és az Intel szoros együttműködésének eredményeképpen a szoftver kiváló teljesítményt nyújt az Intel Centrino rendszerű notebook számítógépeken is. Az Intel egy- és kétprocesszoros Hyper Threading rendszereire is optimalizálták a megoldást.

A Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Windows Workstations vadonatúj kezelőfelületet kapott. A Kaspersky Administration Kit megoldással az eddigieknél lényegesebben egyszerűbb a vírusvédelmi megoldások telepítése, frissítése, karbantartása és felügyelete a vállalati hálózaton, miközben minimálisra csökken a rendszererőforrások terhelése. Az egyszerű, felhasználóbarát megjelenés három előre definiált védelmi szintje – „maximális védelem”, „ajánlott védelem” és „maximális sebesség” – egyszerűvé teszi a vírusvédelem beállítását. A felhasználói felület lehetővé teszi, hogy a kevésbé tapasztalt felhasználók is könnyedén hozzáférjenek az összes szükséges funkcióhoz. A Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Windows File Servers szintén új felülettel rendelkezik, leegyszerűsítve a beállításokat. A rendszergazda munkafelületét, a Kaspersky Administration Kit 5.0-t teljes mértékben integrálták a szabványos Microsoft Management Console rendszerbe. A központi felügyeleti eszköz lehetővé teszi akár 1000 számítógép vírusvédelmének karbantartását, és a rendszer mindössze 3 másodperc alatt válaszol minden kérésre.

A rendszergazdák megadhatnak egységes vírusvédelmi paraméterekkel rendelkező hálózati számítógép csoportokat. A csoportfeladatok létrehozása és elindítása, valamint végrehajtásuk figyelése biztosítja az átfogó védelmet. Emellett a naplózási és rendszerezési funkciók továbbfejlesztésével lehetővé vált a rendszergazdák számára, hogy információhoz jussanak a hálózat védelmi állapotáról és az egyes munkaállomásokon futó vírusvédelmi megoldások működéséről.

A vírusvédelmi alkalmazások minden – akár ZIP, ARJ, CAB és RAR kiterjesztésű tömörített formátumokban található – rosszindulatú program ellen biztosítják a munkaállomások és a file-szerverek hatékony védelmét. De a Kaspersky Labs termékei nem csak a vírus formájában fellépő kártékony programok ellen nyújtanak védelmet, hanem a riskware alkalmazások ellen is. Ezen programok – bár „rendszertanilag” nem tekinthetők vírusoknak – felhasználhatók a fertőzött számítógépek távoli megfigyelésére és felügyeletére. A riskware programok adatainak frissítése is részét képezi a rendszeres vírusvédelmi adatbázis frissítéseknek, ezáltal biztosítva a mindenre kiterjedő védelmet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle