Connect with us

technokrata

Filtermail MessageLabs – kombinált spamszűrő szolgáltatás 100%-os vírusvédelemmel

Dotkom

Filtermail MessageLabs – kombinált spamszűrő szolgáltatás 100%-os vírusvédelemmel

A felmérések szerint a víruskitörések nagy valószínűséggel megjósolhatók, hiszen a vírussal fertőzött spam-zombik számának állandóságára törekszenek a spammerek.

A Magyarországon a Filtermax által képviselt MessageLabs bejelentette e-mail biztonsági szolgáltatásának 4.0-ás spamszűrő modulját, mely átfogó megoldást nyújt a spamek elleni védekezésre. A továbbfejlesztett motor a spamek elleni védelmet reaktív és prediktív technológiák kombinációjával nyújtja. Reaktív technológiaként számos spamadatbázis -többek között a Symantec BrightMail – gyűjteményét alkalmazza, melyek segítségével összességében a spamek 70-80%-a kiszűrhető, 0 közeli vakriasztási (false positive) arány mellett.

A MessageLabs prediktív Skeptic technológiája pedig a felismerési arányt 100% közelébe tornássza fel, miközben a false positive arányt tovább csökkenti. A prediktív módszerek az e-mailek tartalmát ellenőrző algoritmusokon túl az e-mailt küldő SMTP kapcsolat felépítésének paramétereit (IP-cím, operációs rendszer, protokolloknak való megfelelés, kapcsolat sebessége stb.) is figyelembe veszik akkor, amikor egy e-mailt spamnek nyilvánítanak. A rendszer öntanuló moduljai napi 100 milliónyi e-mailből tanulnak, így a folyamatos finomítások eredményeképpen egyedülálló pontosságot ér el a rendszer.

Mint a kihelyezett e-mail biztonság piacvezetője, a MessageLabs továbbra is a spam és vírus-jelenségek konvergenciáját figyeli meg. Mark Sunner, a MessageLabs technológiai vezetője elmondta, érdekes megfigyelni a nagyobb víruskitörések időpontjait: amikor a spammerek által használt, vírussal fertőzött számítógépek száma egy bizonyos szint alá csökken, várható egy újabb nagyobb vírusfertőzés.

A vírusok tekintetében a szolgáltatáshoz továbbra is 100%-os vírusvédelmi garancia kapcsolódik, melyet pénzvisszafizetéssel kínál a Filtermax. A december 15-ig tartó akció keretében ráadásul továbbra is lehetőség van az e-mail rendszer ingyenes vírus- és spamauditjára, melynek keretében feltárhatóak az e-mail rendszerben jelentkező kockázatok, illetve pontosan látható a vírus- és spamfertőzöttség mértéke.

Böröcz Gergely, a MessageLabs-et hazánkban képviselő Filtermax ügyvezető igazgatója elmondta, a szolgáltatás már itthon is több ezer felhasználó biztonságát biztosítja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom