Connect with us

technokrata

Dell-EMC-Intel: MegaGrid projekt a vállalati grid computing elterjesztését

Dotkom

Dell-EMC-Intel: MegaGrid projekt a vállalati grid computing elterjesztését

A Dell, az EMC és az Intel a MegaGrid projekt beindításával ösztönzi a vállalati grid computing optimális gyakorlatának elterjesztését. Az iparág vezetői egyesítik technikai tudásukat és eszközeiket, hogy a gyakorlatban bevált és „bevizsgált” módszereket nyújtsanak a vállalatoknak a számítóhálós rendszerek kiépítéséhez.

Mivel a vállalati számítóhálózatos infrastruktúrák kiépítéséhez és működtetéséhez szükséges szabványos megközelítés kidolgozására egyre növekszik az igény, a Dell Inc., az EMC Corporation, az Intel Corporation és az Oracle a San Franciscóban zajló Oracle OpenWorld konferencián bejelentette, hogy közösen indítják el a MegaGrid projektet. A négy vállalat egyes alaptechnológiák és műszaki lehetőségek ötvözésével megkönnyíti a rendszerintegrációt a grid computing alapú infrastruktúrát bevezető ügyfeleik számára, és olyan átfogó vállalati számítóhálózatos megoldást dolgoznak ki, amely a szokásos SMP-architektúrák árának töredékéért azoknál jelentősen jobb teljesítményt nyújt.

A MegaGrid projekt kezdeti szakaszában olyan szabványos, optimális gyakorlati módszereket dolgoznak ki, tesztelnek le és dokumentálnak, amelyek a költségek és a teljesítmény szempontjából egyaránt hatékony vállalati grid computing infrastruktúrák kiépítését szolgálják. Az optimális gyakorlat kialakítása keretében tesztekkel vizsgálják egy adatbázisból, szerverből és hálózati tárolórendszerből álló komplex konfiguráció méretrugalmasságát, teljesítményét és felügyelhetőségét. Ezt a kísérleti konfigurációt az Oracle Global IT Data Center nemzetközi számítóközpontban tervezik, állítják össze és vizsgálják be.

Közös erőfeszítések a vállalati grid computing optimális gyakorlatának lefektetésére
A MegaGrid projekt minden egyes szponzora hozzájárul szakértőivel és megoldásaival a vállalati grid computing optimális gyakorlatának kialakításához és „hivatalos bevizsgálásához”.

A Dell komplett vállalati szintű hálózatos szerverinfrastruktúrát ad a projekthez, amely duálprocesszoros Intel Xeon, illetve négyprocesszoros Intel Itanium PowerEdge szerverekből, valamint a kapcsolódó I/O-technológiákból áll.

Az EMC teljes körű hálózati tárolóinfrastruktúrát nyújt, amely EMC Clariion CX és EMC Symmetrix DMX hálózati tárolórendszerekből, EMC Celerra NS Series/Gateway Network Attached Storage (NAS) hálózati adattárolókból, valamint az EMC ControlCenter és EMC Navisphere adatkezelő szoftverekből áll.

Az Intel szakértői hátteret biztosít az Intel Xeon és Intel Itanium processzoron alapuló architektúrákhoz a processzorok és a szerverfelügyelet terén; emellett pedig optimalizáló segédeszközöket és a zökkenőmentesen integrált megoldás tervezését segítő egyéb lehetőségeket kínál.

Az Oracle az Oracle 10g köztesszoftver-infrastruktúrával járul hozzá a kezdeményezéshez (Oracle Application Server 10g, Oracle Database 10g, Oracle Real Application Clusters 10g), és emellett Global IT Data Center nevű nemzetközi adatközpontjában helyet ad a fejlesztőközpontnak.

A négy cég által biztosított technikai eszközökön felül az F5 Networks Inc. BIG-IP 5100 kapcsolókat ad a projekthez, amelyek az alkalmazási réteg szintjén történő forgalomirányítással garantálják az alkalmazások magas rendelkezésre állását és jó teljesítményét.

A vállalati számítóhálózatokkal következetesen javul az informatikai szolgáltatások színvonala
A MegaGrid célja felkészíteni a gazdaság legkülönbözőbb ágazataiban tevékenykedő üzleti szervezeteket a vállalati grid computing előnyeinek kiaknázására. A grid egy közös infrastruktúrába kapcsolja a szervezeten belül eddig elkülönülten működő informatikai erőforrásokat, és automatikusan, igény szerinti kapacitással biztosítja a vállalat felhasználói számára szükséges szolgáltatások elérhetőségét. Ezáltal nő az alkalmazások szolgáltatási szintje, könnyebb a rendszerek felügyelete, és csökkennek az informatika költségei.
A kereskedelmi és üzleti élet szereplői most már nyugodtan belevághatnak a számítóhálós technológiák bevezetésébe, hiszen az minimális beruházással és kezdeti zökkenőkkel jár:

  • Szabványos, olcsó szervereket és tárolórendszereket használhatnak, amelyek Intel processzorokkal, Linux operációs rendszerrel, valamint intelligens, többrétegű hálózati tárolókkal működnek.

  • Lehetővé válik szervezet összes adatbázisának, alkalmazásának, szerverének és tárolórendszerének összevont üzemeltetése egyetlen egységes, központi platformon.
  • A napi felügyeleti feladatok automatizálásával egyetlen rendszergazda egyszerre több száz kiszolgálót és sok terabyte-nyi tárolót képes felügyelni.

Az Overstock.com gridet telepít a MegaGrid szponzorcégeinek támogatásával
A MegaGrid projekt kínálta optimális gyakorlatot és egyéb lehetőségeket már ma igénybe lehet venni. Az Overstock.com online kiskereskedelmi vállalat a projekt négy szponzorcégével együttműködve vállalati grid computing infrastruktúrát épít ki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák