Connect with us

technokrata

Vírusvédelem és spamszűrés mobiltelefonokra is

Dotkom

Vírusvédelem és spamszűrés mobiltelefonokra is

A Trend Micro bejelentette Mobile Security termékének elérhetőségét, amely vírusvédelmi és SMS spam-szűrő szolgáltatásokat kínál az adatközpontú mobiltelefonokhoz és PDA-khoz.

Az iparági elemzők azt jósolják, hogy az adatközpontú mobiltelefonok és PDA-k terjedésével ezek az eszközök vonzó célponttá válnak a vírusírók számára. A TrendLabs, a Trend Micro vírusvédelmi kutatóközpontokból álló globális hálózata, 2004-ben számos mobiltelefonokhoz készült koncepcióvírust azonosított. Ilyen kód volt például a SYMBOS_SKULLS.A (egy trójai program, amely Symbian operációs rendszert futtató Series 60 telefonokat, elsősorban a Nokia 7610 modelljét támadja) és a SYMBOS_CABIR.A (egy féreg, amely a BLUETOOTH adatátvitelt használó Series 60 telefonokon terjed). A jövőben további támadások várhatók az ilyen eszközök ellen.

Az ünnepek közeledtével sokan vásárolnak vagy kapnak ajándékba új kéziszámítógépet. Erre gondolva a Trend Micro ügyfeleinek karácsonyi ajándékként 2005. júniusáig ingyenesen biztosítja a Trend Micro Mobile Security termék ezen első verzióját. A szoftver kompatibilis a legnépszerűbb telefongyártók eszközeivel, például a Motorola MPx220, az O2 XPhone, a Sagem myS-7 és az Orange SPV e200 készülékekkel.

„Sok ember írta fel az ilyen technikai szerkentyűket, adatközpontú mobiltelefonokat és PDA-kat a karácsonyi kívánságlistára. Amint az ilyen eszközök felhasználói bázisa növekszik, maguk az eszközök egyre vonzóbb célpontot jelentenek a vírusíróknak.” – mondta Raimund Genes, a Trend Micro európai tevékenységért felelős alelnöke – „A Trend Micro Mobile Security első verziójának ingyenes elérhetőségével a Trend Micro biztonságos ünnepeket kínál ügyfeleinek és azok adatközpontú mobiltelefonjainak.”

Elérhetőség
A Trend Micro Mobile Security a Microsoft Windows Mobile 2003 operációs rendszert használó ügyfeleknek azonnal elérhető (például Motorola MPx200, MPx220, O2 XPhone, Orange SPV C500). A Symbian OS v7.0 rendszerű UIQ v2.0/2.1 felhasználói felülettel ellátott készülékek 2005. januártól támogatottak (például Sony Ericsson P800, P900, P910, Motorola A920, A925, A1000). A Microsoft Windows Mobile 2003 for Pocket PC -Phone Edition (például HP iPAQ, Samsung SPH-i700) és Microsoft Windows Mobile 2003 Second Edition (például Dell Axim, HP iPAQ, Siemens SX66) rendszerek támogatása is januártól érhető el. A Trend Micro Mobile Security 1.0 verziója 2005. júniusáig használható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle