Connect with us

technokrata

HP-Veritas: kiterjesztett együttműködés HP-UX 11i környezetre

Dotkom

HP-Veritas: kiterjesztett együttműködés HP-UX 11i környezetre

A HP és a Veritas felgyorsítják a HP-UX 11i környezet virtualizációját. Az integrált megoldások hozzásegítik az ügyfeleket a rendszerkihasználtság és a rendelkezésre állás javításához.

A HP és a Veritas Software Corporation nagy múltú szövetségének nemrégiben bejelentett kiterjesztésének következtében a jövőben a Veritas termékei lesznek a HP-UX 11i környezetek preferált file-rendszerei és kötetkezelő megoldásai.

A két vállalat többéves megállapodása keretében a HP OEM-partnerként, Veritas Storage Foundation termékek segítségével bővíti a HP-UX 11i és a HP Serviceguard szoftver virtualizációs képességeit és rendelkezésre állását, illetve könnyíti meg ügyfelei számára a szabványos HP Intregrity és HP 9000 szerverek bevezetését.

A partnerek a Veritas termékeit – köztük például: a Veritas Storage Foundation Cluster File System és a Storage Foundation for Oracle RAC megoldást – integrálják a HP Serviceguarddal. A HP Serviceguard sokféle hardver- és szoftverhibával szemben védi a kritikus alkalmazásokat. A Veritas Storage Foundation szoftverek több szerver számára is képesek párhuzamos hozzáférést nyújtani a tárolókhoz, így lehetővé teszik a szerverek közötti terheléselosztást és elősegítik a megosztott tárolóeszközök kapacitásának optimális kihasználását.

Az integrált megoldások központi szerepet töltenek majd be a HP-UX 11i operációs rendszerhez kidolgozott virtuális szerverkörnyezetben (HP Virtual Server Environment, VSE). A virtualizációs képességek és a magas rendelkezésre állási szint szoros integrációja révén a HP VSE ügyfelek valós időben, az aktuális üzleti prioritásoknak megfelelően, automatikusan bővíthetik illetve szűkíthetik szervererőforrásaikat, és még váratlan leállás esetén is garantáltan tartani tudják a vállalt szolgáltatási szintet.

A Veritasszal kibővített partnerkapcsolatra támaszkodva a HP olyan virtuális nézettel egészíti ki a HP VSE-t, amely lehetővé teszi a virtualizált adattárolási és szervererőforrások egységes felügyeletét és optimalizálását – a szerveren belül éppúgy, mint fürtök között (a HP Serviceguardra és a Veritas Cluster File Systemre épülő szerverfürtöket is beleértve). Az aktuális munkaterhelés és a virtualizált erőforrások kapcsolatát vizuálisan megjelenítő eszközök bevezetésével a HP a virtualizált környezet felügyeletét is egyszerűsíti.

A HP várhatóan 2005 harmadik negyedévétől a HP-UX 11i v2 szoftvercsomagjának részeként kínálja majd az integrált megoldásokat. Így a vállalat letesz arról a korábbi tervéről, hogy a TruCluster technológiát és az Advanced File System megoldást biztosítsa a HP-UX 11i v3 változathoz. A partnerek becslése szerint e változtatás révén a HP-UX 11i felhasználók és a Tru64 UNIX-ról átálló ügyfelek kb. egy évvel hamarabb jutnak majd hasonló képességekhez.

Kapcsolódó híradásában a HP bejelentette, hogy a Tru64 UNIX ügyfelekre is kiterjeszti nagy sikerű Alpha RetainTrust programját. A program részeként a jövőben műszaki tanácsadással és bevált gyakorlattal segíti ügyfeleit a Veritas csomaggal kiegészített HP Serviceguard bevezetésében a HP-UX 11i v2 operációs rendszert futtató HP Integrity és HP 9000 szerverekre történő átállás során.

A HP emellett tovább folytatja HP 9000 Evolution Programját is, amely szemináriumok, különféle eszközök, bevált gyakorlat és egyéb ösztönzők segítségével könnyíti meg az iparági szabványos HP Integrity szerverek bevezetését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák