Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon Europe-WWF: használt festékpatronok újrahasznosítása

Dotkom

Canon Europe-WWF: használt festékpatronok újrahasznosítása

A Canon Europe együttműködik a WWF-fel „az élet forrásának” védelmében.

A Canon Europe bejelentette, hogy a WWF-fel közösen négy európai országban elindítja a használt festékpatronok újrahasznosítási programját. A Canon és a WWF együttműködése 1998-ban kezdődött, amikor a Canon a szervezet első „Nagyvállalati Természetvédelmi Partnere” lett.

A kezdeményezés célja nem kizárólag a WWF globális édesvízvédelmi programja (Global Freshwater Programme) számára történő pénzgyűjtés, hanem egyúttal az újrahasznosításra is ösztönöz, amellyel elkerülhető az a súlyos környezetkárosítás, amely a festékpatronok helytelen kezeléséből származik.

Az e hónapban induló egyéves program során a Canon támogatja a WWF-et az üres festéktartályok újrafelhasználása terén. A kezdeményezés először Ausztriában, Belgiumban, Finnországban és Norvégiában indul, azonban a jövőben további európai országokra is szeretnék kiterjeszteni a programot.

A kezdeményezés a Canon már működő újrahasznosítási programjára épül, amelynek keretében a felhasználók számára három lehetőség nyílik a használt nyomtatópatronok visszajuttatására: postai úton, a helyi disztribútoron keresztül, illetve a kihelyezett gyűjtődobozokba helyezve a kiüresedett patronokat. 1992 (a program indulásának éve) és 2003 között a Canon mintegy 12 millió üres nyomtatópatront dolgozott fel Európában és több mint 80 milliót az egész világon, saját újrahasznosító üzemeiben.

A WWF Globális Édesvízi Programjának elsőszámú célja, hogy az édesvíz hiányával kapcsolatos környezetvédelmi problémát enyhítése, elsősorban az édesvízi természeti környezet védelmével, mely létfenntartó vízforrást biztosít az emberiségnek és a vadvilágnak. A mocsarak természetes árvíz-szabályozóként és víztisztító rendszerként működnek, illetve alapvető élelmiszer-utánpótlást is biztosítanak az emberiségnek. A program keretében több mint 250 millió hektár édesvízi mocsarat és 50 folyómedret helyeznek védelem alá, kezelnek, illetve állítanak helyre.

Néhány riasztó tényadat – „Édesvízi tények”

  • Az édesvízi ökoszisztéma a világ felszínének kevesebb, mint 1%-át jelenti, azonban a mocsarakban több élőlény él, mint bármely más természetes élőhelyen;
  • Közel 500 millió ember él mocsarak közelében, illetve függ a mocsaraktól, elsősorban egészségügyi, élelmiszeripari vagy energetikai szempontból;
  • Több mint 3 milliárd ember él egészséges víz nélkül és kétségbe ejtő egészségügyi viszonyok között;
  • A világ mocsarainak fele elpusztult az elmúlt 100 év folyamán az ember természetkárosító beavatkozása miatt;
  • Az édesvízi élővilág hozzávetőlegesen 50 százalékkal csökkent az elmúlt 30 évben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés