Connect with us

technokrata

Canon Europe-WWF: használt festékpatronok újrahasznosítása

Dotkom

Canon Europe-WWF: használt festékpatronok újrahasznosítása

A Canon Europe együttműködik a WWF-fel „az élet forrásának” védelmében.

A Canon Europe bejelentette, hogy a WWF-fel közösen négy európai országban elindítja a használt festékpatronok újrahasznosítási programját. A Canon és a WWF együttműködése 1998-ban kezdődött, amikor a Canon a szervezet első „Nagyvállalati Természetvédelmi Partnere” lett.

A kezdeményezés célja nem kizárólag a WWF globális édesvízvédelmi programja (Global Freshwater Programme) számára történő pénzgyűjtés, hanem egyúttal az újrahasznosításra is ösztönöz, amellyel elkerülhető az a súlyos környezetkárosítás, amely a festékpatronok helytelen kezeléséből származik.

Az e hónapban induló egyéves program során a Canon támogatja a WWF-et az üres festéktartályok újrafelhasználása terén. A kezdeményezés először Ausztriában, Belgiumban, Finnországban és Norvégiában indul, azonban a jövőben további európai országokra is szeretnék kiterjeszteni a programot.

A kezdeményezés a Canon már működő újrahasznosítási programjára épül, amelynek keretében a felhasználók számára három lehetőség nyílik a használt nyomtatópatronok visszajuttatására: postai úton, a helyi disztribútoron keresztül, illetve a kihelyezett gyűjtődobozokba helyezve a kiüresedett patronokat. 1992 (a program indulásának éve) és 2003 között a Canon mintegy 12 millió üres nyomtatópatront dolgozott fel Európában és több mint 80 milliót az egész világon, saját újrahasznosító üzemeiben.

A WWF Globális Édesvízi Programjának elsőszámú célja, hogy az édesvíz hiányával kapcsolatos környezetvédelmi problémát enyhítése, elsősorban az édesvízi természeti környezet védelmével, mely létfenntartó vízforrást biztosít az emberiségnek és a vadvilágnak. A mocsarak természetes árvíz-szabályozóként és víztisztító rendszerként működnek, illetve alapvető élelmiszer-utánpótlást is biztosítanak az emberiségnek. A program keretében több mint 250 millió hektár édesvízi mocsarat és 50 folyómedret helyeznek védelem alá, kezelnek, illetve állítanak helyre.

Néhány riasztó tényadat – „Édesvízi tények”

  • Az édesvízi ökoszisztéma a világ felszínének kevesebb, mint 1%-át jelenti, azonban a mocsarakban több élőlény él, mint bármely más természetes élőhelyen;

  • Közel 500 millió ember él mocsarak közelében, illetve függ a mocsaraktól, elsősorban egészségügyi, élelmiszeripari vagy energetikai szempontból;
  • Több mint 3 milliárd ember él egészséges víz nélkül és kétségbe ejtő egészségügyi viszonyok között;
  • A világ mocsarainak fele elpusztult az elmúlt 100 év folyamán az ember természetkárosító beavatkozása miatt;
  • Az édesvízi élővilág hozzávetőlegesen 50 százalékkal csökkent az elmúlt 30 évben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák