Connect with us

technokrata

HP: Informatikai segítség az államigazgatásnak

Dotkom

HP: Informatikai segítség az államigazgatásnak

A HP az önkormányzatokért.

A HP Magyarország markáns szerepet vállal az önkormányzati informatikai alkalmazások elterjesztésében. A cég a jövőben a már számos önkormányzat által alkalmazott Gordius pénzügyi rendszer további bevezetésének támogatásával segíti az államigazgatási alkalmazások korszerűsítését.

A Gordius pénzügyi rendszer Várgesztesen tartott felhasználói konferenciáján K. Szabó Zoltán, a HP államigazgatási üzletágának értékesítési igazgatója ismertette a széles felhasználói körrel a Hewlett-Packard szerepvállalását az önkormányzati informatika korszerűsítésében. A cég a hagyományos értékesítési csatornái (szerverek, munkaállomások, nyomtatók) megtartása mellett a jövőben kiemelkedő szerepet vállal az integrálható, korszerű technológiai alapokon megvalósított önkormányzati alkalmazások országos elterjesztésében.

A HP Magyarország ennek érdekében szakértői hátteret kíván biztosítani a fejlesztők és az önkormányzatok részére az integráció megvalósításához, a hatékonyabb üzemeltetési feltételek kialakításához, kedvező pénzügyi konstrukciók ajánlásával pedig a megoldások bevezetéséhez. Emellett az önkormányzati alkalmazások ASP formában történő szolgáltatása területén is erőteljesebb szerepet kíván felvállalni a konferencián bemutatkozó cégekkel, illetve azok alkalmazásaival.

A Gordius és az ahhoz kapcsolódó rendszerek ma mintegy 70 önkormányzatnál működnek sikeresen. A referenciaszám és az alkalmazások köre megfelelő alap ahhoz, hogy az önkormányzati informatikában minőségi váltást jelentő program indulhasson el. A jelenlegi heterogén, szigetszerű alkalmazásokkal jellemezhető önkormányzati informatikában a HP Magyarország által támogatott kezdeményezéssel lehetőség nyílik kvázi szabványokkal, több cég által fejlesztett, de egymással integrálható alkalmazásokból egy minden tekintetben hatékonyabb és megbízhatóbb informatikai rendszer kiépítésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák