Connect with us

technokrata

A SAGEM Csoport 2004. III. negyedévi eredményei

Dotkom

A SAGEM Csoport 2004. III. negyedévi eredményei

A SAGEM Csoport a 2004-es év első kilenc havában 12,1%-os árbevétel és 16,3%-os üzleti eredménynövekedést ért el.

A SAGEM felügyelőbizottsága 2004. október 21-én ült össze Mario Colaiacovo elnöksége alatt, ahol az első kilenc hónap eredményeit Gregoire Olivier a SAGEM elnöke ismertette. A felügyelőbizottság jóváhagyta 905.229 részvény visszavonását, ami az alaptőke 2,5%-os csökkentését jelenti.

A Csoport árbevétele erős növekedést mutat az elmúlt kilenc hónapban, melyek az egyes területeken is visszatükröződnek: a mobiltelefon üzletág 20,7%-os, a lakossági terminálok és szélessávú kommunikáció 7,4%-os és a hadi- és biztonságtechnikai üzletág 7,9%-os növekedést mutat.

Az üzleti eredmény még az árbevétel növekedést is felülmúlta: 16,3%-al nőtt az elmúlt 9 hónapban. Az elmúlt kilenc hónap mérleg szerinti eredménye 88,5 millió euró, ami 25%-os növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Eredmények az egyes tevékenységek szerint:

Mobiltelefonok
A mobiltelefon üzlet megőrizte pozícióját a harmadik negyedévben és növekedést mutat 2004 éveleje óta. 4,8 millió terméket adtak el, ami 4,1 millió mobiltelefon és 0,7 millió modul vagy ´referencia design´ értékesítését foglalja magában. Az eladott termékek száma 2004-ben eddig összesen meghaladja a 15 milliót.

Az év eleje óta folyó termékkör-szélesítés lehetővé tette hogy a SAGEM a francia piacon való jelentős részesedésre tegyen szert, illetve erősítse piaci pozícióját a legtöbb európai országban. Az üzleti jövedelmezőségi ráta (üzleti eredmény/árbevétel) 5,3% a harmadik negyedévben, szemben a tavalyi év hasonló időszakával, mikor 5,1% volt.

Lakossági terminálok és szélessávú kommunikációs eszközök
Ez a termékcsoport is figyelemreméltó növekedést ért el a harmadik negyedévben. A siker elsősorban az ADSL modemeknek és a lakossági termináloknak köszönhető, melyek lehetővé teszik a SAGEM számára az európai vezető szerep megszilárdítását.

A legújabb fejlesztésű termékek (digitális fotónyomtató, magas felbontóképességű nagyképernyős televízió) csak úgy hozzájárultak a növekedéshez, mint a televíziós set-top-boxok és a digitális DECT telefonok, melyek eladása szintén jelentősen növekedett.

Az üzleti eredmény az üzletágban a harmadik negyedévben 4% volt, ellentétben a 2003-as év harmadik negyedévével, mikor ez 3,4% volt.

Védelem és biztonságtechnika
A védelmi és biztonságtechnikai üzletág 8%-os jövedelemnövekedést mutat az év eleje óta. A növekedés a harmadik negyedévben felgyorsult a nagy mennyiségű szállításnak köszönhetően (infravörös lövedékkeresők, helikopterkövető rendszerek, infravörös kamerák).

A harmadik negyed évben megtörtént a Sperwer UAV rendszer leszállítása a görög katonaság számára. A fizető terminálok eladása terén is növekedés látható. Az üzleti eredmény hasonlóan alakul mint 2003-ban, 7,7%-os szilárd növekedést mutat.

Kilátások
A SAGEM megerősíti növekedési céljait, vagyis 12%-os növekedést az árbevétel, és 18%-os növekedést az üzleti eredmény területén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák