Connect with us

Hirdetés

technokrata

Technology Fast 500 2004

Dotkom

Technology Fast 500 2004

A Deloitte közzétette az EMEA régió (Európa, Közel-Kelet, Afrika) 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozásának (“Technology Fast 500”) 2004. évi listáját.

Az első helyezett lastminute.com 96.512 százalékos eredményével rekordod állított föl az elmúlt öt év átlagában mért árbevétel növekedésben, míg a vizsgált vállalkozások összesített, öt év átlagában mért árbevétel növekedése 1.243%-ra nőtt. A vezérigazgatók 68 százaléka teljesen biztos vagy biztos benne, hogy a következő évben is tartani fogják a növekedési ütemet; ez az eddigi legmagasabb érték. A ”Technology Fast 50” 2001-es győztese a Hírek Média és Internet Technológiai Kft. volt, 1.853%-os összesített növekedéssel.

A Deloitte “500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás” versenyének 2004. évi EMEA régióra vonatkozó eredményeit 2004. december 2-án hirdették ki a londoni Royal Academy of Arts-ban rendezett ünnepélyes díjátadó ebéden. Ezen kívül a Deloitte közzétette az EMEA régióban tevékenykedő 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás vezérigazgatóival készített felmérését is. Ez átfogó áttekintést nyújt a győztes vállalkozások üzleti trendjeiről és háttérstatisztikáiról, valamint összesíti az ágazatban érintett vállalkozások vezérigazgatóinak aggodalmait és várakozásait. A “Technology Fast 500” program tőzsdén jegyzett és magántulajdonban lévő technológiai vállalkozásokra terjed ki az EMEA régió 21 országában; ez a lista a technológiai ágazat legobjektívabb iparági sorrendje. A díjakat a Deloitte “Technológia, Média és Telekommunikáció” (TMT) ágazati csoportja szponzorálja és ítéli oda.

Az első helyezett az elmúlt öt év átlagában mért 96.512 százalékos árbevétel növekedésével a lastminute.com, amely egy független utazási és szabadidős internetes vállalkozás. A második pedig a Netsize lett. Az angliai központú lastminute.com az alábbi online márkanevek tulajdonosa és üzemeltetője is: holidayautos.com, travelprice.com, degriftour.com, travelselect.com, travel4less.co.uk, eXhilaration.co.uk, medhotels.com, first-option.co.uk, gemstonetravel.com és lastminute.de.

Az idei év sorrendjének kialakítása során az alábbi trendek körvonalazódtak:

  • Az 500-as listára felkerült vállalkozások esetében az öt év összesített árbevétele átlagosan 1.243 százalékkal nőtt, míg a tavalyi év átlagos árbevétel növekedése ugyanezen 500 vállalkozásnál 1.175 százalék volt, ami akkor a 2002-es növekedési adatok csaknem kétszerese volt.
  • Változatlanul a szoftvercégek uralják a mezőnyt (42 százalék). A különböző ágazatok részesedése nem változott jelentősen az elmúlt évhez képest.
  • Az internetes vállalkozások mindössze 12 százalékot képviselnek a listán, ugyanakkor igen jól szerepeltek: az első 100-ban 20 internetes vállalkozás található, amelyek közül három az első 10-be is bekerült és ezek közül az egyik a vitathatatlan győztes.
  • A Mimóza Kommunikációs Kft., az egyetlen magyar cég idén a listán, a 38. helyet érte el.

A Deloitte Technology Fast 500 vezérigazgatói felmérésének áttekintése
A Technology Fast 500 sorrend összeállításán kívül a Deloitte közzétette az 500 érintett vállalkozás vezérigazgatói körében készített felmérését is. Az itt azonosított főbb tendenciák az alábbiak:

  • A folyamatos növekedésbe vetett hit magasabb, mint korábban bármikor; a vállalkozások 68 százaléka teljesen biztos vagy biztos benne, hogy jövőre is fenn fogja tudni tartani növekedési ütemét.
  • Az idén az alkalmazottak bizonyultak az első és legfontosabb sikertényezőnek: a vállalkozások több mint 30 százaléka szavazott erre a kategóriára (tavaly: a “megfelelő időzítés a piacon” kategória lett az első).
  • Az Internet valóban nyitott az üzletre: a vállalkozások csaknem 40 százaléka online intézi üzleti ügyeinek többségét, és még ennél is több alkalmazza az Internetet nem csak kommunikációra, hanem értékesítésre és forgalmazásra, munkaerő-toborzásra és ügyfél-támogatásra/ügyfélkapcsolat-kezelésre (CRM) is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés