Connect with us

technokrata

Visual Studio Team System

Dotkom

Visual Studio Team System

A Microsoft partneri ökoszisztémát hoz létre
a Visual Studio 2005 Team System termékcsalád fejlesztésére.

A Microsoft bejelentette új, a Visual Studio 2005 modellezési technológiáján alapuló, egyéni vizuális tervezők elkészítésére szolgáló keretrendszerét, amellyel segítséget nyújt ügyfeleinek és partnereinek a Visual Studio 2005 Team System bővítéséhez. Az objektumorientált programozásról, rendszerekről, nyelvekről és alkalmazásokról (OOPSLA) szóló ACM-konferencián megtartott nyitóbeszédében Rick Rashid, a Microsoft Research alelnöke arról beszélt, hogy az elkövetkező 10 évben milyen változások várhatóak a programozásban és a szoftverfejlesztésben. Bemutatta, hogy miként fogja segíteni az új technológia az ügyfeleket és a partnereket abban, hogy jobban hozzáigazítsák a Visual Studio 2005-öt és a .NET-keretrendszert sajátos üzleti szükségleteikhez. Az új eszköz birtokában a szervezetek szakterület-specifikus (domain-specific) nyelvekkel működő tervezőeszközöket készíthetnek, amelyekkel automatizálhatják a célzott problématerületeken belül ismétlődő feladatokat.

Az új alkalmazás rávilágít arra, hogy milyen nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a globális szolgáltatásintegrátorok, a szolgáltatók és az eszközgyártók a Microsoft Visual Studio termékcsalád új kiegészítésében. A Visual Studio 2005 Team System köré épülő ökoszisztéma változatosságát illusztrálva a Borland Software Corp., a Kinzan Inc., a Nationwide Building Society, a Siemens és a Unisys Corp. bejelentette, hogy az új technológia segítségével terület-specifikus nyelvi tervezőeszközöket fog készíteni saját szakterületének megfelelően.

„A Nationwide Building Society nagy örömére szolgál, hogy együttműködhet a Microsofttal a Visual Studio 2005 Team Systemmel történő szakterület-specifikus fejlesztésben” – jelentette ki Mike Warwick, a Nationwide Building Society fő tervezőmérnöke. „Olyan egyéni szakterület-specifikus nyelvi tervezőeszközöket fejlesztettünk ki a Visual Studio 2005 Team Systemhez, amellyel hatékonyabban kezelhető sajátos üzleti folyamataink szemantikája.”

A Microsoft a konferencián kibocsátotta az egyéni szakterület-specifikus nyelvi tervezők elkészítésére szolgáló keretrendszer és eszköz közösségi technológiai előzetesét (Community Technology Preview, CTP). A CTP-vel az ügyfelek és a partnerek tesztelhetik az új eszköz és a korábban a „Whitehorse” kódnéven ismert, a Visual Studio 2005 Team Systemben megjelenő vizuális tervezőtechnológia közös használatát. A módszer rendeltetése, hogy fokozza a Microsoft .NET-keretrendszerre szolgáltatásorientált alkalmazásokat fejlesztő szervezetek hatékonyságát; ezt a fejlesztési folyamatot egyszerűsítő vizuális tervezőeszközökkel éri el, valamint azzal, hogy a fejlesztők jobban összpontosíthatnak a saját problématerületükre tartozó megoldásokra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák