Connect with us

Sony notebookok a földkörüli jachtversenyen

Dotkom

Sony notebookok a földkörüli jachtversenyen

A csapatok, akik kimerészkednek a világ egyetlen amatőr földkörüli jacht-versenyére, a Global Challenge 2004-re, Intel-alapú Sony VAIO laptopjaik segítségére támaszkodnak a 30.000 mérföldes, 10 hónapig tartó utazás során.

Mind a 12 versenyző jacht műholdas technológiát és Intel Centrino mobil technológiára épülő Sony notebookokat használ az utazási napló vezetéséhez, az időjárás ellenőrzésére, a családdal és barátokkal való kommunikációra és az útirány navigálására annak érdekében, hogy jövő júliusban ők legyenek az első Portsmouth-ban. A jachtok október 3-án indultak Portsmouth-ból, november 28-ig Buenos Aires-ben horgonyoztak, majd továbbindultak az új-zélandi Wellington felé.

Minden, 18 főből álló csapatot Sony digitális fényképezőgépekkel és digitális kamerákkal láttak el azért, hogy egy-egy pillanat elkapása után a képeket e-mailen elküldhessék barátaiknak, családjaiknak vagy a Global Challenge csapatának. A Global Challenge csapata nagy teljesítményű, Centrino mobil technológiára épülő Sony laptopot használ, valamint két további hasonló laptopot navigációs és kommunikációs célokra, elsősorban a legfrissebb időjárási adatok megjelenítéséért, és annak érdekében, hogy a kapitányok még inkább versenyben maradhassanak, és még jobb döntéseket hozhassanak a verseny folyamán. A hosszú akkumulátor-élettartamú, vékony Sony laptopok lehetővé teszik a legénység számára, hogy több időt töltsenek a gép előtt. Az integrált LAN-képességek által a csapatok vezeték nélkül csatlakozhatnak az Internethez, a kikötői hotspotok segítségével például Buenos Aires-ben, Wellingtonban, Sydney-ben, Fokvárosban, Bostonban, La Rochelle-ben vagy Portsmouth-ban.

„Mivel sok időt töltenek távol a barátoktól és a családoktól, fontos a legénység számára, hogy rendszeresen küldjenek és fogadjanak e-maileket és fényképeket az otthonmaradtakkal vagy a versenyt figyelemmel kísérő emberekkel.” – mondta Amedeo Sorrentino, a VAIO jacht kapitánya, aki jelenleg a második helyen áll – „A fedélzeti technológia lehetővé teszi számunkra, hogy egyszerűbben elérhessük a legfrissebb időjárás-jelentéseket, illetve, hogy előnyünkre használjuk a létfontosságú navigációs technológiákat.”

„Ez a hajózás olyan kihívást jelent a hétköznapi embereknek, mely egy életre szóló, különleges élménnyel ajándékozza meg őket.” – mondat Stewart Burness a Sonytól – „Ugyanez mondható el az Intel-alapú Sony notebookok használatáról – amely bizonyítja, hogy az emberek használják a termékeket a mindennapi életük során.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom