Connect with us

technokrata

PepsiAmericas – Dataplex regionális infrastruktúra outsourcing együttműködés

Dotkom

PepsiAmericas – Dataplex regionális infrastruktúra outsourcing együttműködés

A Dataplex biztosítja a Pepsi számára egyebek között az SAP szerverek zavartalan üzemeléséhez szükséges infrastruktúrát.

Három évre szóló regionális együttműködési megállapodást kötött a Béres Csoporthoz tartozó Dataplex Kft.-vel a PepsiAmericas vállalat üzletkritikus informatikai infrastruktúrájának elhelyezéséről. A Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Rt. teljes vállalatirányítási rendszerét kiszolgáló storage, szerver, backup és hálózati berendezések telepítését követően a napokban megkezdődött a csehországi Pepsi operáció adatforgalmának éles üzeme is a budapesti adatközpontban. 2005 elején a lengyelországi Pepsi termelési és értékesítési tevékenységének adatforgalmát irányító informatikai berendezések is a Dataplex-hez, Közép-Európa legnagyobb és legmodernebb kolokációs központjába kerülnek.

A Dataplex biztosítja a Pepsi számára egyebek között az SAP szerverek zavartalan üzemeléséhez szükséges infrastruktúrát csakúgy, mint az Internet elérést, az elektronikus levelezés hálózati feltételeit, valamint az adatmentési berendezések környezetét. A berendezések áramellátásáról n+1 szintű redundáns szünetmentes rendszer gondoskodik.

Az eszközök olyan teremben kaptak helyet, amelyben állandóak a környezeti feltételek, az esetleges elektromos rendszerek okozta tüzet pedig olyan berendezés oltja, amely nem károsítja az informatikai berendezéseket, és nem szakítja meg sem az eszközök működését, sem az adatforgalmat. A Pepsi és a Dataplex szakemberei a berendezések telepítésénél megkülönböztetett, Magyarországon ritkán alkalmazott IT biztonsági megoldásokat használtak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák