Connect with us

technokrata

IFS: továbbra is dobogós Közép-Kelet Európában

Dotkom

IFS: továbbra is dobogós Közép-Kelet Európában

Regionális IFS vállalatirányítási konferencia Lengyelországban.

Lengyelországban tartotta november 18-19-én regionális ERP konferenciáját a Magyarországon is jelen lévő svéd IFS vállalat. A közép-kelet európai régióban (Lengyelország, Csehország, Magyarország) évek óta a top 3 beszállító között számon tartott IFS konferenciáján elsősorban a régióban tapasztalható piaci folyamatokról, a legújabb nemzetközi trendekről és az iparág aktuális fejlődési irányairól esett szó. Közép-Kelet Európa két szempontból is a vállalat figyelmének középpontjába került: Egyrészt az itt működő IFS leányvállalatok továbbra is kiemelkedően jó eredményt produkálnak és őrzik dobogós pozícióikat. Másrészt az iparági megrendelések nyugatról fokozatosan kelet felé tolódnak, aminek következtében az újonnan csatlakozott EU tagállamok, illetve Oroszország és Ukrajna piacai fokozatosan felértékelődnek.

Az IFS november 18-19-én tartotta Lengyelországban a közép-kelet európai régió egyik legnagyobb vállalatirányítási eseményét. Az IFS konferenciáján több mint 400 ügyfél, partner és IFS tanácsadó vett részt a régió országaiból. Képviseltette magát többek között Lengyelország, Csehország, Magyarország, Oroszország, Ukrajna, Szlovákia, de érkeztek résztvevők Görögországból, Ciprusról és Törökországból is. Hazánk két legjelentősebb projektjéről, a Budapest Airporton, valamint a Pápai Hús Rt.-nél történt IFS Applications vállalatirányítási rendszer bevezetéséről is szó esett.

A nemzetközi ERP piacon tapasztalható egyik legfontosabb tendencia, hogy a megrendelések nyugatról fokozatosan kelet felé tolódnak. Ez azt eredményezi, hogy a jövőben a piac mennyiségi növekedése is Közép-Kelet Európa, illetve Kelet Európa országaiból várható. Különösen fontos szerepe lesz ebben a fejlődésben Oroszországnak (az IFS október elején itt saját irodát is nyitott) és Ukrajnának. Az iparági megoldások egyre fontosabbá válnak, sőt, néhány iparágban – mint például az energiaszektorban – elengedhetetlen stratégiai partner bevonása/jelenléte.

Piotr Kozlowski, az IFS CEE elnöke a regionális tendenciák mellett beszélt a technológia és az ember hatékony együttműködéséről is. Mint elmondta az IFS mindig is nagy hangsúlyt fektetett az emberi oldalra, mindig a kultúra és soha nem a hierarchia irányította a vállalatot. „Az ember a különbség. Az ember áll a középpontban, míg a rendszer csak egy eszköz az ember kezében. A kulcs a kreativitás.”

Az ügyfelek is egyre tudatosabban választanak vállalatirányítási rendszert: a hangsúly az alkalmazások funkcionalitásáról a kedvező pénzügyi konstrukciók, a rövid bevezetési idő, valamint a gyorsabb megtérülés irányaiba tolódik el. Erőteljes nyomás érzékelhető az ügyfelek részéről a licencdíjak csökkentésére is. Ennek ellenére az IFS magyarországi leányvállalata 2004-ben mintegy 40%-kal tudta növelni bevételeit, úgy hogy növelte a licenc eladásainak számát is.

Magyarország egyik legjelentőbb ERP bevezetéséről, a ferihegyi repülőtér IFS Applications rendszerének üzembe helyezéséről tartott előadást a Budapest Airport képviseletében Jenei István projekt menedzser. A prezentáció lépésről-lépésre bemutatta azokat az üzleti igényeket és technológiai szükségleteket, amelyek elvezettek az ERP tender kiírásáig; beszámolt a beszállító kiválasztásának valamint a rendszer bevezetésének folyamatáról, a kihívásokról, továbbá a jövőbeni fejlesztésekről is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák