Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztostű: biztonság oktatás Moodle alapon

Dotkom

Biztostű: biztonság oktatás Moodle alapon

Új e-learning motorra tért át a Biztostű informatikai biztonságot oktató portál.

Az eredeti tananyagot, melynek alapját az ELTE és a BME tanárainak és hallgatóinak munkája képezi, most a SEARCH Labor az Infopark Alapítvány támogatásával Moodle-alapú e-learning keretrendszerbe helyezte át, és további témákkal illetve multimédiás játékokkal egészítette ki. Az új portálon a regisztrált felhasználóknak lehetőségük van érdeklődési szintjüknek megfelelően egyéni tanmenetet kialakítani, és megszerzett tudásukat tesztekkel ellenőrizni.

A Biztostű célja egy olyan informatikai biztonsággal foglalkozó mindenki számára elérhető webes tudásbázis létrehozása, amely a jelenleg elérhető hasonló tartalmú oldalaktól eltérően kevésbé a termékfüggő konkrétumokra, sokkal inkább a szemléletformálásra, a biztonsági látásmód kialakítására, ökölszabályok felismerésére és rögzítésére valamint ennek eredményeként a tudatosság, a biztonságérzet és a bizalom megerősítésére koncentrál.

Az egyes témakörök három különböző mélységben vannak kifejtve: az általános számítástechnikai ismeretekkel rendelkezők, a középiskolások, illetve a főiskolai, egyetemi hallgatók tudásbázisának megfelelően. A megszerzett ismereteket a látogatók az anyagokhoz kapcsolódó tesztsorokkal ellenőrizhetik egy egyszerű regisztráció után. A tananyagokat olyan ökölszabályok egészítik ki, melyek az informatikai biztonság egyes örökigazságait fogalmazzák meg. Szemléletformáló interaktív játékok szolgálják, hogy az olvasók maguk is megtapasztalják, mélyebben megértsék az elméleti anyagokat. További multimédiás anyagok, speciális témákban tartott letölthető előadások is találhatóak a honlapon.

A létrejött internetes forrás – tekintve a megcélzott széles közönséget – mind a fiatalok, diákok, mind a későbbi korosztályok számára hasznos kiinduló pontot, hosszabb távon megbízható alapokat kíván nyújtani. Mivel az összeállított tartalom azok számára szól, akik munkájuk vagy hobbijuk során IT biztonsági problémákkal találkoznak, várható, hogy konkrét gyakorlati esetekben is visszatérnek majd ezen alapokhoz.

A szerzők egyetemi háttere garanciát nyújt arra, hogy az oktatók és a képzéshez kapcsolódó, téma iránt érdeklődő, lelkes diákok a tartalmat mindig újdonságokkal fogják frissíteni. Ezen felül a szerzők lehetőséget biztosítanak bárki számára, hogy saját, a témával foglalkozó színvonalas oktató anyagát, lektorálást követően a honlapon megjelentethesse. Az Oktatási Minisztérium Digitális Oktatási Segédanyagok Fejlesztése pályázatának támogatásával a Biztostű portál tananyagának nagy része felkerül a Sulinet Digitális Tudásbázisba is, amely így még szélesebb körben tud eljutni az informatikai biztonság iránt érdeklődőkhöz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés