Connect with us

technokrata

A Megatrend megoldásokat kínál az agrárium informatikai fejlesztéseire is

Dotkom

A Megatrend megoldásokat kínál az agrárium informatikai fejlesztéseire is

Az Európai Unió Bizottsága 2004. júliusában hagyta jóvá hazánk Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Programját.

A Megatrend 2000 Rt. legújabb ügyfele az agrár ágazatban a Délalföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs Termelői és Értékesítő Szövetkezete, amelynek tevékenységét korábban az Árpád Agrár Rt. végezte. A szentesi telephelyen 20 felhasználó használja a Megatrend kulcstermékének, az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszernek pénzügy-, főkönyv-, készlet-, áruforgalom-, eszköz-, valamint háztáji moduljait a zöldség termeltetésére, felvásárlására és értékesítésére.

A Megatrend számos referenciával rendelkezik már az agráriumban, ügyfele többek között az Agroferm Rt., az Alföldi Gabona Rt., az Árpád Agrár Rt., a Szarvasi Agrár Rt. és a Szegedi Paprika Rt.

Magyarország uniós csatlakozásával még nagyobb szükség van a megfelelő informatikai infrastruktúrára az agráriumban, hiszen ezek hiányában az ágazatban működő cégek elesnek az EU további támogatásaitól, forrásaitól.

„Az EU gazdasági közösségéhez való csatlakozásunkkal együtt agrártermelőinknek is számot kell vetni nem csak vállalkozásaink szakmai színvonalával, hozamainkkal és a minőségi paraméterekkel, hanem az egyes termékpályák felső ágainak korszerűségével, amihez hozzátartozik egy versenyképes informatikai háttér is” – mondta dr. Csikai Miklós a Magyar Agrárkamara elnöke. „Ökológiai adottságainkat csak akkor tudjuk valódi versenyelőnnyé változtatni, ha technikai-, technológiai- és humán erőforrásaink megújításának szükségességét a mellérendelt anyagi forrásokkal, az új feltételeket megtanuló, befogadó és alkalmazni tudó képességünkkel kiteljesítjük” – tette hozzá az elnök.

Az Európai Unió Bizottsága 2004. júliusában hagyta jóvá hazánk Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Programját (AVOP), amelynek keretében 2006. december 31-éig mintegy 105 milliárd forint támogatás vehető igénybe agrár- és vidékfejlesztési célokra. Az AVOP két pályázata kínál lehetőséget arra, hogy informatikai, illetve vállalatirányítási rendszerek létesítésére, fejlesztésére fordítsák a pályázók az elnyert összeget. Ezek közül a Mezőgazdasági beruházások támogatására kiírt pályázat célul tűzi ki a termelési költségek csökkentését, a termelés hatékonyságának növelését, illetve a mezőgazdaság termelési szerkezetének korszerűsítését. A Mezőgazdasági termékek feldolgozásának és értékesítésének fejlesztésére meghirdetett pályázat pedig a szerkezetátalakítást szolgáló fejlesztések megvalósítását teszi lehetővé, ezen belül is a korszerűsítést és a termelési költségek csökkentését szolgáló fejlesztések, az új, magasabb feldolgozottságú, innovatív termékek előállítására irányuló fejlesztések, valamint a különböző értékesítési csatornákhoz való alkalmazkodást elősegítő fejlesztések.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp