Connect with us

Új Ati videovezérlők

Dotkom

Új Ati videovezérlők

Bejelentették az X300-as és X800-as, mobil számítógépekbe szánt GPU-kat.

A nyár elején indította útjára az Ati X600-as grafikus vezérlőjének mobil változatát. A Mobility Radeon X600 számos újdonságot hozott magával. Többek között az LCD-EE technológiát, mely egy szélesképernyős panelekhez fejlesztett megjelenítő architektúra, illetve a Powerplay 5.0-t – az energiamenedzser technológia a PCI Express lehetőségeit is figyelembe veszi. A fentiekből következően a Mobility Radeon X600 teljes mértékben támogatja az x16 PCI Express-t, mely szabvány az AGP-t hivatott leváltani.

Mindezekkel a képességekkel a pár napja bejelentett Mobility Radeon X300 és X800-as is rendelkezik. Az előbbit kifejezetten a vékony és könnyű noteszgépekhez fejlesztette a kanadai gyártó, míg az X800-as változat azon hordozható számítógépekbe kerülhet, melyeknél a játékok miatt fontos a nagy teljesítmény – az ilyen chipekkel szerelt grafikus vezérlők akár 256 MB-nyi dedikált memóriát is tartalmazhatnak. Ez utóbbi már decemberben megjelenik a piacon, de az X300-as debütálását még nem határozta meg pontosan az Ati.

Mindegyik videovezérlő DirectX 9.0 kompatibilis. Az optimalizált 3D-s motor alkalmazza például a Smartshader 2.0-t (az összetett, így realisztikus megvilágítások megjelenítése végett), és a Smoothvision 2.1-et, mely az Ati élsimítási (anti-aliasing) feladatokat ellátó fejlesztése. Az fejlesztések hozták magukkal a Vari-Bright technológiát is, mellyel közvetlenül szabályozható a kijelző fényereje, az akkumulátor töltöttségi fokához illeszkedően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom