Connect with us

technokrata

Ötéves a Fujitsu Siemens Computers Kft.

Dotkom

Ötéves a Fujitsu Siemens Computers Kft.

Jelentős növekedéssel zárta pénzügyi félévét Európa egyik vezető számítógépgyártója.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. a 2004. pénzügyi év első félévében ismét gyorsabb ütemben növekedett, mint a hazai számítástechnikai piac. A vállalat tovább javította pozícióit: az elmúlt egy évben megőrizte és megszilárdította a magyar számítógéppiac második legjelentősebb szereplőjének tavaly megszerzett rangját – közölte Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója. Elmondta, az anyavállalat öt évvel ezelőtt két, az informatikai piacon tekintéllyel rendelkező világcég közös vállalkozásaként jött létre. A nemzetközi vállalat növekedése az európai uniós piac stagnálása ellenére felülmúlta az EU GDP bővülésének és valamennyi világmárka gyártójának növekedését.

A Fujitsu Siemens Computers vállalat a 2004. pénzügyi év első félévben 32 százalékkal több PC-t, mobil eszközt, szervert és storage berendezést értékesített, mint az elmúlt év azonos időszakában. Értékesítési árbevétele 2560 millió euró volt, ami 15 százalékkal haladja meg a korábbi perióduséét. USD-ben számítva a Fujitsu Siemens Computers értékesítése csaknem 10 százalékkal volt több az elmúlt négy negyedévben, mint a számítástechnikai piacot vele együtt meghatározó versenytársaié. Az adózás előtti eredmény meghaladta a 20 millió eurót, ami az előző év első félévi eredményéhez képest több mint 80%-os növekedést jelent.

A magyarországi leányvállalat összesen több mint 40 százalékkal több számítástechnikai eszközt értékesített a hazai piacon, mint a megelőző év azonos időszakában, értékesítési árbevétele pedig 36 százalékkal haladta meg azt. A cégre megalapítása óta jellemző rendkívüli növekedési dinamika, mint minden évben, ezúttal is tovább erősödött (az árbevétel tekintetében 7 százalékkal). A Fujitsu Siemens Computers Kft. valamennyi termékcsoportban – és legnagyobb arányban a mobil eszközök területén – fokozta értékesítését az előző év hasonló időszakához képest.

Az anyavállalat kiemelt figyelemmel kíséri a rendkívül sikeres magyarországi cég fejlődését. Az eredmények elismeréseként Budapesten szerver-kompetenciaközpont kezdte meg működését. A központ egyik kiemelt feladata a Blade server technológián alapuló FlexFrame architektúra támogatása. A jövő évtől kezdve pedig a hazai vállalat koordinálja a Fujitsu Siemens berendezések értékesítésének délkelet-európai marketing támogatását.

A magyar piacon az eladott mobil berendezések mennyisége a pénzügyi év első félévében 110 százalékkal növekedett a megelőző év azonos időszakával összevetve. A mobil PC-k eladásának tekintetében kiugró volt az utolsó negyedév eredménye: soha a Fujitsu Siemens Computers nem adott még el egy negyedév alatt annyi ilyen eszközt, mint az idei év harmadik negyedévében. A storage termékek forgalma az árbevétel alapján közel kétszeresére, az Intel szerverek forgalma 26%-kal, a számítógépes perifériák forgalma pedig 54%-kal növekedett.

Poros Gábor a sikerek forrását a rendkívül gazdag és rugalmas termékválasztékban jelölte meg. A cég stratégiája, amely a mobilitásra és az üzleti szempontból kritikus alkalmazások IT infrastruktúrájára alapoz, újabban a környezeti felelősség gondolatával gazdagodott.

A fejlődés új területe a „zöld” PC-k környezetbarát alkatrésztartalmának és a termelésen belüli arányának növekedése. Az ágazatban a Fujitsu Siemens Computers kínál elsőként környezetbarát számítógépeket a normál PC-kre jellemző áron. E technika alkalmazása érdekében az FSC 600.000 eurót ruház be minden alaplapgyártó gépsorába. A környezetbarát technológia következetes alkalmazása a gyártási költségek csökkentését is elősegíti. Az ellátási lánc környezetbarát szemléletű optimalizálása önmagában több mint 2 millió euró megtakarítást hozott a Fujitsu Siemens Computers-nek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp