Connect with us

Csúcstechnológiájú Kaspersky védelem Linux rendszerekre

Dotkom

Csúcstechnológiájú Kaspersky védelem Linux rendszerekre

Az antivírus szoftvereket fejlesztő vállalat bemutatta a Kaspersky SMTP-Gateway 5.0 for Linux/Unix kereskedelmi verzióját, amely kiszűri a levélszemetet és a vírusokat a levélforgalomból, valamint megakadályozza a rendszerhez történő jogosulatlan hozzáférést.

A Kaspersky SMTP-Gateway 5.0 for Linux/Unix termékbe beépített csúcstechnológia átfogó biztonságot nyújt a levélforgalom számára. A levéltovábbító megoldás Linux, FreeBSD és OpenBSD rendszerek alatt fut. A levéltörzs és a csatolt objektum egyaránt keresztülmegy vírusellenőrzésen, valamint speciális szabályok meghatározásával további szűrés lehetséges a csatolt file-ok neve és MIME típusa alapján. Az alkalmazás észleli a fertőzött, gyanús, sérült és jelszó által védett üzenettörzseket és csatolt állományokat.

A Kaspersky SMTP-Gateway lehetővé teszi, hogy az ügyfelek teljes mértékben testreszabják vállalati informatikai biztonsági házirendjüket. Minden bejövő és kimenő levél archiválható, minden gyanús, fertőzött és sérült objektum elkülöníthető vagy a biztonsági másolatok közé helyezhető. A gyanús objektumokat a rendszergazda is megvizsgálhatja, vagy további elemzésre elküldheti a Kaspersky Labsnek. A vírusellenőrző adatbázisok automatikus frissítése – az óránként megjelenő, internetről letölthető frissítőcsomagokkal – kivételes védelmet nyújt a vírusok ellen.

A Kaspersky SMTP-Gateway megbízhatóan védi a hálózatokat, elhárítja a hacker-támadásokat, és megállítja a kéretlen leveleket, ugyanakkor nagyon könnyen használható, felhasználó-barát megoldás. Számos olyan funkció áll a rendszergazdák rendelkezésre, amely leegyszerűsíti az alkalmazás telepítését, beállítását és kezelését. A megoldás a vállalat levelezőkliensétől függetlenül használható, külső védelmi eszközként az internetes csomópontoknál beépíthető a vállalati hálózatba valamint a levelezőkliensbe is. Ha a megoldást külső védelemként telepítik, a levelezőszerver elkülöníthető az Internettől, így megnő a vállalati hálózat biztonsága.

A megoldás beállítási lehetővé teszik a szerver terheléselosztását az adatok átviteléhez szükséges erőforrások csökkentésével, míg a felügyeleti funkció a rendszergazdáknak kínál beállítási és kezelési eszközöket. A hagyományos, az operációs rendszerből már ismert kezelőeszközök – parancssori paraméterek, jelzések és az alkalmazás konfigurációs file-jának módosítása – mellett a népszerű Webmin felület is elérhető, amely távoli webes kezelést tesz lehetővé. A kényelmes jelentéskészítő funkció – amely figyeli a védelmi állapotot, és biztosítja az aktuális statisztikák és naplófile-ok megtekintését – megkönnyíti a rendszergazdák mindennapi munkáját.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom