Connect with us

technokrata

Akcióban a Vodafone Magyarország Alapítvány

Dotkom

Akcióban a Vodafone Magyarország Alapítvány

Fedél nélkül, de melegen: a Vodafone Magyarország Alapítványa téli mellényt adományozott a hajléktalan terjesztőknek.

A Vodafone Magyarország Alapítvány legújabb, novemberben kezdődő programja keretében a Fedél nélkül újság hivatalos terjesztőit támogatja azzal, hogy 7 millió forint értékben 1.200 meleg, téli mellényt adományoz számukra.

A Fedél Nélkül 1993 óta működik, a lapot kizárólag hajléktalan emberek írják, szerkesztik, terjesztik, bemutatja a hajléktalanok életét, problémáit, megjelenteti írásaikat, verseiket, rajzaikat. Az újság nemcsak kereseti lehetőséget jelent, de sok hajléktalannak az első lépés ahhoz, hogy elkerüljön a társadalom perifériájáról. Fontos, hogy kitartóan végezzék a munkát, ne keserítsék el őket a kezdeti nehézségek, a sokszor ellenséges bánásmód.

A mellény azonban nem csak a hidegtől védi meg az árusokat. Komoly kihívást jelent a terjesztők megkülönböztetése, ebben segítenek a mellények. A megkülönböztetés célja nem a koldusoktól való elfordulást erősítése, hanem a Fedél nélkül, mint utcalap, terjesztőivel együtt jól megfogható, markánsan körvonalazott, önálló entitást képezzen. Sokan fénymásolják a lapot, és gyűrött példányokkal kéregetnek az utcákon. Ez nem csupán az újság és munkatársai, megítélését rontja, de anyagilag is megkárosítja azokat, akik a magazin készítésével, árusításával foglalkoznak.

A Menhely Alapítvánnyal együtt kidolgozott program lényege, hogy minden hivatalos Fedél Nélkül terjesztő kap egy meleg téli mellényt, rajta a magazin logójával. Így a kék és piros mellények a járókelők számára is egyértelműen felismerhetővé teszik, hogy kik azok, akiknek a lap terjesztése egy rendszeres, valódi munka, valódi kereseti lehetőség.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák