Connect with us

Akcióban a Vodafone Magyarország Alapítvány

Dotkom

Akcióban a Vodafone Magyarország Alapítvány

Fedél nélkül, de melegen: a Vodafone Magyarország Alapítványa téli mellényt adományozott a hajléktalan terjesztőknek.

A Vodafone Magyarország Alapítvány legújabb, novemberben kezdődő programja keretében a Fedél nélkül újság hivatalos terjesztőit támogatja azzal, hogy 7 millió forint értékben 1.200 meleg, téli mellényt adományoz számukra.

A Fedél Nélkül 1993 óta működik, a lapot kizárólag hajléktalan emberek írják, szerkesztik, terjesztik, bemutatja a hajléktalanok életét, problémáit, megjelenteti írásaikat, verseiket, rajzaikat. Az újság nemcsak kereseti lehetőséget jelent, de sok hajléktalannak az első lépés ahhoz, hogy elkerüljön a társadalom perifériájáról. Fontos, hogy kitartóan végezzék a munkát, ne keserítsék el őket a kezdeti nehézségek, a sokszor ellenséges bánásmód.

A mellény azonban nem csak a hidegtől védi meg az árusokat. Komoly kihívást jelent a terjesztők megkülönböztetése, ebben segítenek a mellények. A megkülönböztetés célja nem a koldusoktól való elfordulást erősítése, hanem a Fedél nélkül, mint utcalap, terjesztőivel együtt jól megfogható, markánsan körvonalazott, önálló entitást képezzen. Sokan fénymásolják a lapot, és gyűrött példányokkal kéregetnek az utcákon. Ez nem csupán az újság és munkatársai, megítélését rontja, de anyagilag is megkárosítja azokat, akik a magazin készítésével, árusításával foglalkoznak.

A Menhely Alapítvánnyal együtt kidolgozott program lényege, hogy minden hivatalos Fedél Nélkül terjesztő kap egy meleg téli mellényt, rajta a magazin logójával. Így a kék és piros mellények a járókelők számára is egyértelműen felismerhetővé teszik, hogy kik azok, akiknek a lap terjesztése egy rendszeres, valódi munka, valódi kereseti lehetőség.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom