Connect with us

technokrata

Notebookok bőrszerelésben

Dotkom

Notebookok bőrszerelésben

A Sony Vaio TR sorozata elektronikai eszköznél szokatlan „ruhát” kapott pár napja.

A noteszgépek házának kialakításával szemben mindig is magasabbak voltak az igények, mint az asztali PC-k esetében. A könnyűség, a környezeti behatásokkal szembeni ellenállóság a két kritikus szempont, amit a mérnökök figyelembe vettek egy-egy notebook burkolat kialakításánál. Az elmúlt pár évben azonban a kis eszköz ára óriásit zuhant, széles rétegek számára is elérhetővé téve a mobil számítástechnika előnyeinek kihasználását.

A tavalyi és az idei év tapasztalata, hogy megjelentek azok a felhasználók is a piacon, akik számára egy noteszgép kinézete legalább annyira fontos, mint tudása. Gondoljunk csak a speciális, kifejezetten női igényeket kielégítő Centrino-s noteszgépekre, melyek például halpikkelyes stílusú kialakítást kaptak. Nos, ezen emberek számára bizonyára örömhír, hogy a Sony Vaio TR szériája számára egy újfajta „csomagolást” hozott létre: a távol-keleti gyártó bőrbe öltözteti noteszgépeit.

Ennek a burkolatnak szokatlan külseje mellett megvan az az előnye is, hogy védettebbé teszi az elektronikát a külső, fizikai hatásoktól, például tompítja az ütődések erejét. Emellett azonban nem kell semmilyen funkcionalitásról lemondani, az összes csatlakozó, optikai meghajtó stb. továbbra is ugyanúgy elérhető, mint egy „csupasz” notebooknál. A fejlesztő weboldalán ugyan csak narancssárga színben pompázik az I-voution Leather Suit névre keresztelt termék, de a vásárló igénye szerint több színből (például rózsaszínes és pirosas árnyalatok közül) is választhat. Sőt, még akár egyénire is szabható a burkolat: kérésre egy nevet vagy egy logót is felvisznek a bőrre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák